Fuziune între Opera Naţională şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ din Bucureşti

Fuziune între Opera Naţională şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ din Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ vor avea aceeaşi conducere

Conducerea celor două instituţii – Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ - se uneşte, în urma adoptării, în data de 25 septembrie 2013, a Hotărârii nr. 1089/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea şi funcţionarea Operei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opera Naţională ţine să precizeze că, deşi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ îşi pierde personalitatea juridică, activitatea sa artistică va continua sub aceeaşi formă. 

Structura nou creată va urma, deci, să funcţioneze, sub denumirea de Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian“, cu un colectiv artistic propriu şi cu păstrarea continuităţii proiectelor sale specifice. Mai mult decât atât, Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian“ va funcţiona în curând într-un sediu propriu, aflat în prezent în construcţie. 

Astfel, instituţia va beneficia pentru întâia dată în istoria sa de o sală de spectacole care îi aparţine, special concepută şi construită cu această destinaţie, după ce, de-a lungul existenţei sale, fie nu a avut deloc sediu, fie şi-a desfăşurat activitatea în locaţii-gazdă sau în sedii de conjunctură, se precizează în comunicatul emis de Opera Naţională Bucureşti. 

Modificările survin doar în ceea ce priveşte managementul, atelierele şi compartimentele non-artistice (Financiar şi Contabilitate, Audit, Producători Delegaţi, Juridic, Marketing şi Comunicare, Resurse Umane etc.), care se unesc, urmând să gestioneze în mod centralizat activitatea tuturor secţiunilor artistice ale instituţiei reorganizate, în vederea eficientizării folosirii resurselor şi a optimizării actului artistic.

Conform Hotărârii, noul mod de funcţionare se va aplica în termen de maximum 30 de zile de la data intrării acesteia în vigoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările