Francesca Velicu, prezentată oficial ca noua membră a English National Ballet

Francesca Velicu, prezentată oficial ca noua membră a English National Ballet

Francesca Velicu va dansa pe scena londoneză

Balerina Francesca Velicu apare oficial pe site-ul English National Ballet, fiind prezentată ca o nouă achiziţie a prestigioasei companii britanice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Francesca Velicu este una dintre prezenţele remarcabile ale baletului românesc, şcolită la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, dar şi la Bolshoi Ballet Academy. Ea va dansa pe scena de la Londra, mărturisind că acest pas este unul „uriaş“ pentru cariera ei, dar şi că datorează mult din pregătirea profesională şi lui Johan Kobborg, fostul coordonator al trupei de balet de la Opera Naţională Bucureşti.

„Şcoala de la Moscova mi-a pus bazele, am învăţat să  fac totul corect şi cât se poate de academic şi mi-am dezvoltat părţile mai proaste. Dar Johan Kobborg a fost cel care m-a lansat şi a avut încredere în mine. El şi Alina (n.r. Cojocaru) m-au ajutat enorm de mult şi de aceea le sunt foarte recunoscătoare“, a mărturisit Francesca Velicu.
 
Francesca Velicu nu este prima balerină care părăseşte Opera Naţională după scandalul care a marcat instituţia în primăvara acestui an, odată cu numeroasele schimbări ale direcţiunii, dar şi cu „protestele spontane” ale unor angajaţi. Prim-solista Marina Minoiu, s-a alăturat baletului danez, la Copenhaga, fiind o pierdere importantă pentru corpul de balet al ONB, care a rămas fără şase artişti în această vară, în urma demisiilor mai multor balerini nemulţumiţi de variantele propuse de Ministerul Culturii.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: