Fotografii polaroid rare, semnate de Andy Warhol, sunt expuse la Londra

Fotografii polaroid rare, semnate de Andy Warhol, sunt expuse la Londra

Auto-portretul lui Andy Warhol (stânga) şi Mick Jagger (dreapta) FOTO: bbc.co.uk

O serie de fotografii de tip polaroid realizate de Andy Warhol, printre care se regăsesc şi portretele lui Mick Jagger şi Elizabeth Taylor, va fi expusă într-o galerie de artă din Londra până pe 1 martie, informează bbc.co.uk.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colecţia de imagini face parte din arhiva omului politic James Hedges şi o parte considerabilă dintre ele nu au mai fost arătate niciodată publicului. 

Pe lângă portretele celebrităţilor menţionate, lui Andy Warhol i-au mai folosit ca subiecte de fotografiat rafturile din magazine dedicate preparatelor pentru pisici, precum şi o colecţie de sticle. 

Warhol a fost unul dintre oamenii de căpătâi ai mişcării pop-art care a explodat în anii 1960. A devenit celebru datorită imaginilor cu actriţa Marilyn Monroe şi reclamelor pentru cutiile de supă Campbell. Artistul a încetat din viaţă în 1987, la vârsta de 58 de ani, în urma unor complicaţii apărute după ce a fost supus unei operaţii de eliminare a unor calculi biliari. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările