Nu ai cum să faci o asemenea prostie. Nu ai cum să aprobi un eveniment muzical cu mulţi decibeli într-un loc în care deja există un concert de muzică clasică. Nu ai cum să eliberezi o autorizaţie de eveniment, ştiind că în imediata apropiere se întâmplă un altul. Dar aşa se pare că au decis minţi "luminate", atunci când au aprobat desfăşurarea Galei Folk You în Piaţa George Enescu.

Să ne înţelegem: ascult muzică folk din copilărie, mă bucur de prietenia multor muzicieni ai genului, la fel cum am urcat de zeci de ori treptele spiralate ale Ateneului, la diverse concerte absolut minunate. Dar mi se pare absolut incredibil ca două evenimente dedicate muzicii să se suprapună într-un asemenea fel.

Mă mir şi pentru faptul că organizatorii galei folk ştiau că Festivalul Enescu se desfăşoară în perioada asta. Cel puţin ştiau de doi ani, dacă nu de mult mai multă vreme. La fel cum ştiau şi funcţionarii Primăriei, care au aprobat evenimentul. Culpa e comună. Şi ne dezonorează.

Oraşul care candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 şi-a dat cu firma-n cap, lovind în "brandul de ţară" numit Festivalul George Enescu. Şi a făcut-o cu bună ştiinţă.

Ne cerem scuze faţă de cei prezenţi la recitalul de astăzi de la Ateneul Român, pentru zgomotul inacceptabil care s-a auzit din Piaţa Enescu. Organizatorii Festivalului Enescu au solicitat rezervarea spaţiului din Piaţa Enescu pentru toată durata Festivalului, pentru a preveni astfel de situaţii, însă nu au primit aprobare.
În timpul recitalului, organizatorii Festivalului Enescu au încercat să îi convingă pe cei care făceau probe de sunet pentru evenimentul din Piaţa Enescu să se oprească şi să le reia după încheierea concertului de la Ateneu, dar solicitarea lor nu a fost acceptată, pe motiv că "există autorizaţie", au transmis organizatorii Festivalului Enescu.
 
De cealaltă parte - linişte. Din păcate, nu şi în Piaţa George Enescu. Acolo unde ne-am mai bătut o dată joc de un eveniment care transformă Bucureştiul în capitală mondială a muzicii clasice.

Magia există. Însă de data aceasta cineva a făcut o scamatorie urâtă şi a scos din joben un moment penibil.