Olimpia Melinte şi Florin Piersic jr., la Adevărul Live: „Publicul românesc fuge de filmul românesc”

Florin Piersic jr. şi Olimpia Melinte, despre lumea filmului românesc 

Pe 30 martie, cea de-a IX-a ediţie a Premiilor Gopo va aduce în lumina reflectoarelor cele mai importante nume ale filmului românesc. În avanpremieră, Adevărul i-a invitat pe doi dintre nominalizaţii acestei gale, pentru o oră de discuţii pe tema filmului autohton. Florin Piersic jr şi Olimpia Melinte au venit la ora prânzului într-un dialog fără ocolişuri despre premii, festivaluri şi bugete aproape inexistente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Piersic jr. este nominalizat pentru „cel mai bun actor într-un rol principal"  cu filmul Q.E.D., regizat de Andrei Gruzsniczki, iar Olimpia Melinte (foto jos) pentru rolul principal din filmul „Planşa", în regia lui Andrei Gheorghe.

Cei doi vor avea o concurenţă serioasă, mai ales că în cursa pentru premiile de interpretare se mai găsesc nume precum Vera Farmiga (Closer to the Moon), Ofelia Popii (QED), Crina Semciuc (Selfie) şi Victoria Cociaş (O poveste de dragoste, Lidenfeld), Mark Strong şi Harry Lloyd (Closer to the Moon), Sorin Leoveanu (QED) şi Serge Riaboukine (Cripta).

„Acest film iese puţin din trendul cineaştilor români. Au trecut cam trei ai de la filmări... Filmele de cinema au viaţa lor scurtă la cinema, dar serialele sunt un fel de trambulină şi asta m-ar interesa acum”, spune Florin Piersic Jr.

Despre lucrul cu Cristi Juncu la spectacolul de teatru „Vestul sălbatic”, actorul povesteşte că e primul după mulţi ani în care lucrează cu un alt regizor. „După foarte puţin timp lucrurile s-au legat şi mi-am dat seama că eu chiar vreau să lucrez cu oamenii ăia. Spectacolul e sold-out în fiecare seară... De-asta voia să-l mute la Sala Mare, dar acolo se pare că e un public ceva mai pudibond, iar noi avem multe înjurături în spectacol”.

Însă Florin Piersic Jr. spune că înjurăturile trebuie să fie justificate din scenariu şi susţinute de farmecul actorului.

Actriţa Olimpia Melinte povesteşte despre aventura cu flimările la „Planşa”, pentru care este nominalizată la Premiile Gopo. „Totul a început cu o febră musculară puternică după antrenamentele de scrimă, în care am învăţat să folosesc floreta. La premieră am văzut că s-a tăiat mult din asta şi am suferit foarte tare”.

Din păcate a fost un film care n-a avut suficienţi bani pentru promovare, mai spune ea. Şi în general nu există bani pentru promovarea filmelor româneşti, iar asta e o mare problemă. Şi mai e şi problema publicului românesc care fuge de filmul românesc.


Olimpia Melinte şi Florin Piersic Jr. în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările