Filmul „Elle“, cu Isabelle Huppert, marele învingător la gala premiilor Lumière 2017

Filmul „Elle“, cu Isabelle Huppert, marele învingător la gala premiilor Lumière 2017

Isabelle Huppert

Lungmetrajul ”Elle”, regizat de Paul Verhoeven, cu actriţa Isabelle Huppert în rolul principal, a fost marele învingător la gala premiilor Lumière 2017, considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur, informează publicaţia The Hollywood Reporter, citată de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea de-a 22-a ediţie a galei de decernare a premiilor Lumière a avut loc luni seară la Teatrul Madeleine din Paris. Lungmetrajul ”Elle” s-a impus la trei categorii - ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor” (Paul Verhoeven) şi ”cea mai bună actriţă” (Isabelle Huppert).

Potrivit sinopsisului oficial al acestei pelicule, publicate pe site-ul cinemagia.ro, Michèle, interpretată de Isabelle Huppert, pare indestructibilă. Şefă a unei companii de jocuri video, ea pare să se comporte la fel de distant şi de crud şi în viaţa sa personală, nu doar în cea profesională. Faptul că este atacată în propria casă îi schimbă viaţa pentru totdeauna. Când îl găseşte pe bărbatul care a agresat-o, amândoi sunt atraşi într-un joc curios şi incitant - un joc cu reguli care poate degenera în orice moment.

Pentru evoluţia sa din acest lungmetraj, Isabelle Huppert a fost nominalizată la premiul Oscar 2017 la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”. De asemenea, ”Elle” a fost desemnat cel mai bun film străin la gala Globurilor de Aur 2017.

Luni seară, la gala premiilor Lumière, Jean-Pierre Leaud s-a impus la categoria ”cel mai bun actor în rol principal” datorită partiturii interpretate în filmul ”La mort de Louis XIV”, un lungmetraj care a triumfat şi la categoria ”cea mai bună imagine”.

Pelicula ”Ma vie de Courgette” a câştigat trofeele aferente categoriilor ”cel mai bun film de animaţie” şi ”cel mai bun scenariu”. 

Filmul ”Divines”, regizat de Houda Benyamina, s-a impus la categoria ”cel mai bun lungmetraj de debut” şi ”cea mai bună actriţă debutantă” - un trofeu atribuit ex aequo actriţelor Oulaya Amamra şi Deborah Lukumuena.

Damien Bonnard, protagonistul filmului ”Rester vertical”, s-a impus la categoria ”cel mai bun actor debutant”.

Thierry Frémaux, directorul artistic şi delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, şi actriţa Marion Cotillard, câştigătoare a unui premiu Oscar, au fost recompensaţi cu trofee onorifice.

Premiile Lumière, considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur, sunt atribuite în fiecare an de Academia Premiilor Lumière, o instituţie înfiinţată în 1995, alcătuită din 100 de reprezentanţi ai presei străine din Paris.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările