Filme de Oscar, proiectate la Biblioteca Naţională

Filme de Oscar, proiectate la Biblioteca Naţională

Tom Hanks a primit Oscarul pentru interpretarea lui Forrest Gump din filmul cu acelaşi nume. Filmul a primit şase premii Oscar şi a fost nominalizat de şapte ori.

Cinefilii au ocazia să vadă sau să revadă filme americane nominalizate sau premiate de Academia Americană de Film în cadrul programului „Filmul de după-amiază“, desfăşurat în perioada 23 iulie-27 septembrie. Evenimentul va avea loc la American Corner Bucureşti, situată la Biblioteca Naţională a României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmele vor rula în fiecare zi, de la ora 14:00, în perioada iulie-septembrie, excepţie făcând intervalul 15-30 august, când Biblioteca Naţională va fi închisă pentru igienizare. Iubitorii de filme vor putea vedea unele dintre cele mai bune filme americane, cu actori îndrăgiţi şi recunoscuţi pe plan mondial, în roluri care le-au adus nominalizarea sau premierea din partea Academiei Americane de Film. 

 
Filmele vor fi subtitrate în limba engleză şi printre ele se numără: „One Flew Over the Cuckoo’s Nest“ (cu Jack Nicholson), „Forrest Gump“ (cu Tom Hanks), „The Shawshank Redemption“ (cu Tim Robbins şi Morgan Freeman), „Erin Brockovich“ (cu Julia Roberts) şi „A Beautiful Mind“ (cu Russell Crowe).
 
 
 
Intrarea la proiecţii este gratuită, iar pentru mai multe detalii privind programul lunii în curs puteţi vizita pagina oficială a Bibliotecii Naţionale a României.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările