VIDEO Filme bune la DaKINO 2017: premiatul cu Oscar "Manchester by the sea" deschide festivalul ajuns la ediţia 26

Filme de Oscar la ediţia 26 a Festivalului DaKINO. Miruna Berescu aduce ultimele noutăţi 

Ediţia a 26-a a Festivalului DaKINO aduce la Bucureşti filme abia premiate la Oscar, unele dintre cele nominalizate la ediţia încheiată duminică noapte, dar şi premiere pe care publicul le va putea vedea în perioada 1-5 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Astfel, la Cinema Pro, la Cinema Muzeul Ţăranului - Sala Horia Bernea şi la ARCUB vor avea loc proiecţii ale unor pelicule precum Manchester by the sea (2 premii Oscar - Cel mai bun scenariu original şi Cel mai bun actor într-un rol principal, Cassey Affleck). Acesta din urmă este chiar filmul care deschide festivalul.

Festivalul DaKINO prezintă de asemenea în premieră în România cel mai recent film al regizorului Ang Lee- Billy Lynn’s Long Halftime Walk, proiectat sâmbătă, 4 martie, de la ora 21.00 la ARCUB.
 
Proiecţia-maraton Trainspotting va da posibilitatea cinefililor sa (re)vadă în proiecţie consecutivă atât Trainspotting (1996), cât şi T2 Trainspotting (2017), sâmbătă, 4 martie de la ora 16.00 la Cinema Muzeul Ţăranului.
 
Certain Women, prezentat în proiecţie unică în România, le aduce pe ecran pe Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart, într-un film care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2016 şi a fost prezentat apoi într-un număr record de festivaluri din întreaga lume. 
 
Festivalul Internaţional de Film DaKINO prezintă atât câştigătorul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2016 - I, Daniel Blake, în regia lui Ken Loach, cât şi câştigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2016 - documentarul nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, Fire at Sea, în regia lui Gianfranco Rosi.
 
Cu mai multe detalii despre ediţia din acest an a fost prezentă în studioul Adevărul LIVE, Miruna Berescu, directorul Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările