Film românesc cu actori de pe Facebook

Film românesc cu actori de pe Facebook

Ana Maria Guran joacă rolul Larisei, personajul principal din filmul „Lumea e a mea“ FOTO LibraFilm

Lungmetrajul de debut al lui Nicolae Constantin Tănase, „Lumea e a mea“, cu tineri actori neprofesionişti aleşi la un casting pe Facebook, se filmează zilele acestea şi va avea premiera în vara anului viitor

Ştiri pe aceeaşi temă

Neobişnuitul acestui proiect independent îl reprezintă modul în care au fost aleşi actorii, distribuţia fiind alcătuită în principal din actori tineri, neprofesionişti, care au fost selecţionaţi pe parcursul acestui an prin intermediul reţelei de socializare Facebook. 

„Un demers curajos, aş zice chiar kamikaze“
 
Filmul spune povestea Larisei, o tânără în vârstă de 16 ani care trăieşte într-un orăşel lângă mare. Larisa este îndrăgostită de Florin, Don Juan-ul liceului, şi îşi doreşte cu orice preţ să ajungă 
cineva.
 
Filmările se vor întinde pe perioada a patru săptămâni şi se desfăşoară în Constanţa şi în Bucureşti. Filmul nu beneficiază de nicio susţinere din partea Centrului Naţional al Cinematografiei sau a vreunei alte instituţii publice, fiind realizat exclusiv din fonduri private. 
 „Cred că Nicolae Constantin Tănase este cea mai proaspătă nouă voce a cinema-ului românesc şi am mare încredere în filmul lui de debut. E un demers curajos, aş zice chiar kamikaze, filmarea unei poveşti dificile, folosind neprofesionişti în rolurile principale şi lucrând cu o echipă restrânsă şi fără experienţă în filmul de lungmetraj. Vizionând însă primele secvenţe filmate la malul mării cred că pariul va fi câştigat şi «Lumea e a mea» va fi marea surpriză cinematografică a anului 2014“, a declarat regizorul Tudor Giurgiu, care e şi producătorul filmului „Lumea e a mea“.
 
„«Neprofesioniştii» sunt mai fireşti
 
Regizorul Nicolae Constantin Tănase a explicat pentru „Adevărul“ de ce a vrut să lucreze cu actori neprofesionişti: „Am ales să selectez protagoniştii şi figuranţii într-un mod mai neobişnuit, cum ar fi utilizarea reţelei de socializare Facebook, pentru că este un mediu foarte uşor de comunicare pentru a găsi persoanele care au fost cele mai potrivite pentru rolurile din filmul «Lumea e a mea» şi pentru a ajunge în atenţia acestei generaţii, o generaţie tânără, aceeaşi generaţie cu care lucrez. În plus, cred că de multe ori «neprofesioniştii» sunt mai fireşti, mai plini de naturaleţe. În ceea ce o priveşte pe actriţa din rolul principal (cel al Larisei) ea mi-a dat, încă de la casting, încrederea că emoţia ei este reală, nealterată, reacţiile sunt fireşti, problemele personajului sunt aceleaşi  ca şi ale unei întregi generaţii. E un film independent, iar noi am căutat cele mai potrivite modalităţi pentru o asemenea producţie.“ 
 
Regizorul Nicolae Constantin Tănase a câştigat premiul pentru „cel mai bun film de scurtmetraj“ în cadrul Festivalului de Film Transilvania 2012 şi „Best International Short Film“ la Cortex IFF în Portugalia pentru pelicula „Blu“.
 
 
 

BLU from Codrin Iftodi on Vimeo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: