FOTO Festivalul „Viaţa e frumoasă”, de la Operetă la Opera Naţională Bucureşti

FOTO Festivalul „Viaţa e frumoasă”, de la Operetă la Opera Naţională Bucureşti

Concha Buika,  renumita interpretă de flamneco, deschide mâine seară Festivalul „Viaţa e frumoasă“

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!“ se desfăşoară între 7 şi 17 noiembrie la Opera Naţională Bucureşti. Organizat de Teatrul de Operetă  şi Muzical "Ion Dacian", Festivalul „Viaţa e frumoasă” se află la a VI-a ediţie.

Evenimentele muzicale continuă toamna aceasta cu o invitaţie din partea Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, care îşi propune, între 7 şi 17 noiembrie, să demonstreze că „Viaţa e frumoasă!”. Aşa cum i-au obişnuit pe bucureşteni de-a lungul primelor cinci ediţii, organizatorii Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” mizează pe un program variat de spectacole de operetă şi musical, concerte şi genuri muzicale (flamenco, jazz, chillout) care răsună timp de unsprezece zile pe scena, sau mai degrabă pe scenele festivalului, Teatrul de Operetă recurgând la organizarea evenimentelor la sediul altor instituţii culturale, dar şi în spaţii mai mult sau mai puţin convenţionale din Capitală.
 

De la operetă şi musical, la kabuki şi balet clasic

Highlight-urile ediţiei curente a Festivalului ilustrează diversitatea stilistică şi varietatea caracteristică evenimentului. Aşadar, la secţiunea spectacole, organizatorii propun atât producţii ale instituţiilor culturale româneşti cât şi ale celor din străinătate: de la spectacole de operetă clasică – „Contele de Luxemburg”, în montarea Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg, la spectacole de teatru-dans – de exemplu, adaptarea clasicei „Carmen” de Teatrul Muzical şi Dramatic de Stat din Tbilisi, Georgia, spectacolul de teatru „O poveste japoneză” în stilul kabuki, producţie a Teatrul Naţional „Radu Stanca”, în regia niponului Masahiro Yasuda, sau „Baiadera” Operei Naţionale Bucureşti.

Operetă. Flamenco şi Jazz

Foto

Ca în fiecare an, concertele marca „Viaţa e frumoasă!” le oferă melomanilor posibilitatea de a se întâlni cu unele dintre cele mai iubite personaje ale muzicii naţionale şi internaţionale. Din acest punct de vedere, ediţia cu numărul şase este un regal de operetă şi musical, printre invitaţi numărându-se soliştii Alexandra Coman, Mioara Manea-Arvunescu, Alfredo Pascu, Florin Budnaru sau Cătălin Petrescu. Iubitorilor de flamenco şi jazz le sunt recomandate două concerte de neratat: Concha Buika - în deschiderea Festivalului, pe data de 7 noiembrie, şi Viktoria Tolstoy.

De neratat este şi invitaţia adresată de organizatori tinerilor profesionişti din domeniul muzical şi teatral, cărora le este dedicat Trofeul „Ion Dacian” pentru tineri interpreţi, competiţie care răsplăteşte câştigătorul trofeului cu un premiu în valoare de 2.000 de Euro.

Unde găsim bilete

Şi în acest an colaborarea Operetei cu alte instituţii culturale din Bucureşti a făcut posibilă desfăşurarea Festivalului „Viaţa e frumoasă!” în mai multe locaţii din capitală. Astfel că, de-a lungul celor unsprezece zile de festival, bucureştenii pot lua parte la evenimente desfăşurate în următoarele locaţii: Opera Naţională Bucureşti, Grand Cinema Digiplex (din cadrul Băneasa Shopping City), Godot Cafe-Teatru, Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni şi alte câteva spaţii neconvenţionale.

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim, online şi la magazinele partenere (Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, birourile proprii Eventim), la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti şi la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City (doar pentru evenimentele desfăşurate în această locaţie).
 

 

Concha Buika

Imagini din aceeasi galerie
  • Concha Buika
  • Alexandra Coman
  • Mioara Manea
  • Viktoria Tolstoy
  • Scenă din Carmen
  • Scenă din Baiadera
  • Mozart Steps
  • O poveste japoneză
  • Nuntă însângerată
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările