FESTIVALUL RADIRO O seară Strauss cu Cristian Mandeal şi Orchestra Naţională Radio, la Sala Radio. Concertul va fi transmis pe adevarul.ro, de la ora 19.00

FESTIVALUL RADIRO O seară Strauss cu Cristian Mandeal şi Orchestra Naţională Radio, la Sala Radio. Concertul va fi transmis pe adevarul.ro, de la ora 19.00

Dirijorul Cristian Mandeal va dirija în această seară Orchestra Naţională Radio

Dirijorul Cristian Mandeal va susţine, în această seară, alături de Orchestra Naţională Radio, un concert de excepţie, de la ora 19.00, la ediţia a II-a a Festivalului RadiRo, la Sala Radio. Concertul va putea fi audiat şi vizionat şi pe site-ul adevarul.ro, de la ora 19.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Mandeal, directorul de onoare al Festivalului, va fi amfitrion şi dirijor al primului concert pe care Orchestra Naţională Radio îl va susţine în a doua zi a festivalului RadiRO, duminică, 21 septembrie, ora 19.00, la Sala Radio.

În această seară, de la ora 19.00, vom putea asculta ultimele patru lieduri şi Simfonia Alpilor, care vor ţine capul de afiş al unei seri 100% Strauss, dedicată în exclusivitate celebrului compozitor german de la a cărui naştere s-au împlinit de curând 150 de ani! Cu peste 1.000 de concerte dirijate în 35 de ţări de pe 4 continente, Cristian Mandeal creează în concertele sale un adevărat flux de energie, o chimie specială între dirijor, orchestră şi public. Iar dacă adăugăm că sub bagheta unui dirijor de o asemenea anvergură şi inspiraţie va evolua, ca solistă, soprana Katarina Jovanović, care a apărut în roluri memorabile pe cele mai importante scene ale lumii, cu un vast repertoriu vocal, concertul din 21 septembrie se anunţă o sărbătoare Strauss de mare rafinament artistic.

PROGRAM DUMINICĂ 21.09.2014
ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, ora 19.00
Dirijor:  CRISTIAN  MANDEAL
Solistă: KATARINA  JOVANOVIĆ – soprană

G. Enescu: Rapsodia română nr. 2 în re major, op. 11
R. Strauss: Ultimele patru lieduri
R. Strauss: Simfonia Alpilor, op. 64

RadiRO aduce în continuare, până la sfârşitul săptămânii viitoare, în premieră la Bucureşti, alaături de Orchestra Naţională Radio, Orchestre National de France, Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart şi Orchestra Simfonică Radio din Praga, solişti şi dirijori de renume din Europa şi SUA.

Toate concertele ediţiei a II-a a Festivalului RadiRo, organizat de Radio România, în perioada 20 – 27 septembrie, vor fi transmise în fiecare seară, de la ora 19.00, pe adevarul.ro. 

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio propune în această seară o întâlnire de înaltă clasă cu Orchestra Naţională Radio, gazda celei de a doua ediţii a singurului festival al ansamblurilor simfonice radio din Europa! Orchestra Radiodifuziunii Române va concerta acasă, pe scena Sălii Radio, în compania unor dirijori şi solişti de cel mai înalt nivel artistic, într-un eveniment care reînscrie Bucureştiul pe harta marilor festivaluri internaţionale de muzică clasică!

Ediţia a II-a a Festivalului RadiRo, organizat de Radio România, se va desfăşura în perioada 20 – 27 septembrie şi va aduce în premieră la Bucureşti, alături de Orchestra Naţională Radio, Orchestra Simfonică Radio din Finlanda, Orchestre National de France, Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart şi Orchestra Simfonică Radio din Praga, solişti şi dirijori de renume din Europa şi SUA.

Consultaţi programul Festivalului RadiRO aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: