Festivalul de jazz de la Sibiu sărbătoreşte 45 de ani

Festivalul de jazz de la Sibiu sărbătoreşte 45 de ani

A 45-a ediţie Sibiu Jazz Festival se va întâmpla în perioada 22-25 octombrie

Sibiu Jazz Festival va sărbători anul acesta cea de-a 45-a ediţie, aducând la Sibiu, în perioada 22-25 octombrie, artişti de renume din lumea jazzului. Parte integrantă a Festivalului, Concursul SJF se află la a 15-a ediţie şi va avea loc în zilele de 19, 20 şi 21 octombrie.

Festivalul este deschis de Concursul Sibiu Jazz Festival, care se va desfăşura în perioada 19–21 octombrie, la Teatrul Gong, începând cu ora 19.00. Sunt aşteptaţi participanţi din Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Braşov, Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Republica Moldova si Ungaria. 
 
Joi, 22 octombrie (Teatrul Gong, ora 19.00), publicul se va delecta cu ritmurile groove, aduse de proiectul „Jazz Talks” al trioului elveţian Vein, şi jazzul rafinat al cvartetului contrabasistului italian Niccolò Faraci.  
 
Seara de vineri, 23 octombrie (Sala Thalia, ora 19.00), debutează cu concertul extraordinar al celui mai celebru pianist spaniol de flamenco-jazz: Dorantes, în premieră în România. Al doilea concert al serii va fi susţinut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.
 
Sâmbătă, 24 octombrie (Sala Thalia, ora 19.00) vom prezenta un proiect inedit, creat la Sibiu în cadrul proiectului “Jazz Residency”, la care participă muzicieni din Iordania, Moldova şi Romania.  Al doilea concert al serii va fi susţinut de Amos Hoffman Quartet (Israel), a cărui proiect “Brown Sugar”  este  o  combinaţie  electrizantă, în  care  influenţele  melodice  şi  ritmice orientale se împletesc cu groove-ul american. Seara se încheie în acordul ritmurilor exotice cubaneze: Soneros de Verdad (foto jos), a doua generaţie Buena Vista Social Club, în premieră în România; muzica lor este un amestec de son, danzon şi jazz, care va încânta publicul.
Ultima seară de festival, duminică, 25 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), îl aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache, al cărui trio prin muzica sa depăşeşte graniţele clasice ale trioului de jazz. Seara se încheie în acordul ritmurilor africane: Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic), muzica lor se remarcă prin exotismul generat de îmbinarea muzicii de jazz cu  muzica străveche africană.
 
În fiecare seară publicul este invitat la jam session şi Jazz Party în Music Pub, începând cu ora 23:00. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.
  
Biletele şi abonamentele se vor pune în vânzare în reţeaua Eventim, la Librăriile Humanitas, precum şi la magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi OMV.  Pentru zilele de 19, 20 şi 21 octombrie, pentru Concursul Sibiu Jazz Festival biletele se vor pune în vânzare la intrare, la Teatrul Gong, începând cu ora 18.00. Preţul unui bilet este de 10 lei, redus 5 lei.  Pentru ziua de joi, 22 octombrie, intrarea se face pe bază de invitaţie, bilete la intrare - 70 lei. Preţul unui abonament este de 200 de lei, iar cu reducere 150 de lei. La fiecare abonament, spectatorii primesc cadou o invitaţie dublă pentru data de joi, 22 octombrie (accesul se va face pe baza abonamentului). Biletul pentru o singură seară costă 70 lei, redus 50 lei.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: