Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary debutează pe 1 iulie, cu două filme româneşti în competiţie VIDEO

Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary debutează pe 1 iulie, cu două filme româneşti în competiţie VIDEO

Imagine de pe afişul filmului „Dincolo de calea ferată“, cu Ada Condeescu

Considerat cel mai important eveniment cinematografic din Cehia şi din întreaga Europă Centrală şi de Est, Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary debutează astăzi, 1 iulie. Două filme româneşti vor concura în competiţiile festivalului: „Dublu“, de Catrinel Dănăiaţă, şi „Dincolo de calea ferată“, regia Cătălin Mitulescu, cu Ada Condeescu, acesta din urmă chiar în competiţia oficială.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Gala de Deschidere din această seară va participa şi celebrul actor Willem Dafoe, care va primi trofeul Crystal Globe pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale.

În cadrul prestigiosului festival va avea loc şi premiera internaţională a lungmetrajului de debut al tinerei regizoare Catrinel Dănăiaţă.

„DUBLU” a fost inclus în competiţia „East of the West”, secţiune dedicată regizorilor aflaţi la primul sau la al doilea film. În cadrul competiţiei sunt selectate producţii din Europa Centrală şi de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar şi din ţări ale fostului bloc sovietic.

Premiera internaţională este programată pe 5 iulie, ora locală 16.00, la Karlovy Vary Municipal Theatre. Evenimentul va avea loc în prezenţa actorilor Maria Dinulescu şi Dorian Boguţă, a regizoarei Catrinel Dănăiaţă, directorului de imagine Pătru Păunescu, producătorului Gabi Antal dar şi a membrilor din echipa de producţie a filmului.

Participarea românească de la Karlovy Vary este susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei şi ICR Praga.

Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary este considerat un festival de categoria A, alături de evenimente precum Cannes, Berlin, Veneţia, San Sebastian, Moscova, Montreal, Shanghai sau Tokyo. În fiecare an, în cadrul Festivalului de la Karlovy Vary sunt prezentate peste 200 de filme din toată lumea. De-a lungul timpului, nume celebre ale cinematografiei mondiale au fost prezente pe covorul roşu din oraşul din nord-vestul Cehiei, printre care amintim: Roberd De Niro, Milos Forman, Jude Law, Leonardo DiCaprio, Helen Mirren.

Pelicula de debut a tinerei regizoare este o producţie Abis Studio în coproducţie cu Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

„DUBLU” spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes cu o relaţie aproape eşuată şi o viaţă aproape sufocantă. Când viaţa e un continuu deadline devii prizonierul propriei existenţe.

Filmul îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguţă, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ştefana Samfira.

Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borţun şi Catrinel Dănăiaţă, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de Theodora Penciu. Scenografia este semnată de Grigore Puşcariu, machiajul a fost realizat de Nastasia Mateiu. Producător Gabi Antal, coproducător Ada Solomon.

În România filmul rulează zilele acestea în cinematografe, película fiind distribuită de microFILM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările