Festivalul George Enescu 2015. Când se vând bilete

Festivalul George Enescu 2015. Când se vând bilete

Abonamentele la Festivalul George Enescu 2015 s-au vândut în 10 minute

Organizatorii Festivalului George Enescu de anul acesta anunţă un nou record în ceea ce priveşte vânzarea abonamentelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Organizatorii Festivalului George Enescu anunţă că vânzarea abonamentelor pentru ediţia XXII a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie 2015) a înregistrat un nou record. Abonamentele pentru concertele şi recitalurile care au loc la Ateneul Român s-au epuizat în doar 10 secunde de la punerea în vânzare, în timp ce cele pentru concertele de la Sala Palatului, în 10 minute.
 
Începând de astăzi, 15 ianuarie, se vor putea cumpăra abonamente pentru Festivalului George Enescu 2015. Tichetele pentru cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu, care se va desfăşura în perioada 30 august - 20 septembrie, sunt puse la vânzare în reţeaua Eventim. 
 

Festivalul George Enescu 2015. Preţul abonamentelor

 
Potrivit organizatorilor, vor exista cinci tipuri de abonamente: 
 
Festival George Enescu 2015. Abonament tip A - valabil pentru toate concertele din seria „Mari Orchestre ale Lumii” de la Sala Palatului (preţurile diferă în funcţie de categorie de la 1.000 de lei la 2.200 de lei),
 
Festival George Enescu 2015. Abonament tip A1 - valabil pentru 11 concerte din seria "Mari Orchestre ale Lumii" de la Sala Palatului (preţurile diferă în funcţie de categorie de la 550 de lei la 1.250 de lei),
 
Festival George Enescu 2015. Abonament tip A2 - valabil pentru 11 concerte din seria "Mari Orchestre ale Lumii" de la Sala Palatului, în combinaţii diferite (preţuri cuprinse între 550 de lei şi 1.250 de lei),
 
Festival George Enescu. Abonament tip B - valabil pentru toate concertele din seria "Concerte şi recitaluri camerale" de la Ateneul Român (cu preţuri cuprinse între 1.600 de lei şi 2.000 de lei),
 
Festival George Enescu. Abonament tip C - valabil pentru toate concertele din seria "By Midnight" de la Ateneul Român (preţuri cuprinse între 700 de lei şi 900 de lei),
 
Festival George Enescu. Abonament tip D - valabil pentru toate concertele din seria "Concertele de dimineaţă" - Ateneul Român, Sala Mică a Palatului Regal (preţuri cuprinse între 170 de lei şi 200 de lei).
 

Festival George Enescu 2015. Când se pun în vânzare biletele

 
Organizatorii mai anunţă că preţurile abonamentelor pentru pensionari, elevi şi studenţi vor fi reduse şi vor varia între 350 şi 750 de lei. De asemenea, biletele se vor pune în vânzare începând cu 16 februarie, chiar de la miezul nopţii.
 
La Festivalul George Enescu de anul acesta sunt aşteptaţi în jur de 2.500 de artişti străini şi 500 din România. Este cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat în România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial, George Enescu. 
 
Festivalul se va desfăşura la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti. În total vor fi 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în Piaţa Festivalului.
 

Festivalul George Enescu. Peste 3.000 de artişti participanţi

 
Festivalul George Enescu 2015 aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care, de asemenea, va concerta la Festivalului Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.
 
Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitaţii acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în festival câştigători ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.
 
Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările