Adrian Nour, la Adevărul Live: „Mă simt ca acasă la Teatrul de Operetă”

Adrian Nour, la Adevărul Live: „Mă simt ca acasă la Teatrul de Operetă”

Adrian Nour, interpretul pricipal din musicalul „Fantoma de la Operă” şi fost finalist la „Vocea României” a fost invitat, marţi, în studioul Adevărul Live. Interpretul a dezvăluit cum este să joci unul dintre cele mai râvnite roluri de musical din lume, primit în România cu mult entuziasm de public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă şi astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa.

Selectat din peste 120 de artişti care s-au prezentat la audiţii, Adrian Nour a primit cea mai grea misiune, aceea de a intra în pielea personajului care dă titlul celebrului musical. Şi când toate astea se întâmplă sub îndrumarea lui Stephen Barlow, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai titraţi regizori din lume, atunci misiunea este şi mai dificilă, dar şi mai onorantă.

Despre trecerea de la Vocea României la scena Operetei, despre munca la cel mai de succes musical care se joacă momentan la noi în ţară, Adrian Nour a venit, marţi, la Adevărul Live, cu poveşti din culisele vieţii sale artistice.

Principalele declaraţii ale lui Adrian Nour la Adevărul Live:

„Am avut un antrenor vocal de la Londra, cu care am lucrat şi care m-a ajutat foarte mult să învăţ să-mi protejez vocea”, explică Adrian Nour despre munca la acest spectacol.

„Am stat şi m-am gândit legat de masca pe care o port. Cred că nu e vorba doar de rana de pe faţă, ci de ceva ce s-a schimbat în interiorul personajului, acopera mult mai mult decât fizicul lui”, spune artistul despre celebra mască a Fantomei de la Operă, care l-a făcut celebru.

„Cu Irina Baianţ m-am înţeles foarte bine, încă de la casting. Şi cu Ristei la fel şi ne-am ajutat foarte mult şi am încercat să tragem locomotiva după noi, să spunem povestea şi cred că am reuşit, cu ajutorul lui Stephen Barlow, care a luat totul foarte încet.”

Ritmul reprezentaţiile a fost bine stabilit, dar dat fiind interesul publicului pentru spectacol, ar trebui poate jucat,  mai des, îl întreabă Florin Ghioca pe Adrian Nour, care crede că este totuşi un ritm potrivit şi că toată lumea va ajunge să vadă sau să revadă spectacolul.

„Mă simt ca acasă la noul Teatru de Operetă, totul e nou, totul miroase a proaspăt, avem şi o sală nouă de repetiţii”, spune artistul, care mărturiseşte că nu a văzut live niciunul dintre spectacolele cu „Fantoma de la Operă” din afară.

„Regizorul ne-a rugat, după ce am luat castingul, să nu ne mai uităm la nicio variantă şi să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut”, povesteşte el, mărturisind că a vrut să facă singur descoperiri.

„Eu am rău de înălţime şi când am auzit că trebuie să cobor de pe so scară atât de înaltă, a fost o provocare”, mai spune artistul zâmbind.

Adrian Nour dezvăluie faptul că a scris două scenarii de musical şi că speră să aibă succes cu ele. E un vis care sper să devină realitate.


Adrian Nour, de vorbă cu jurnalistul Florin Ghioca în studioul Adevărul Live FOTO Marian Iliescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările