„Fantoma de la Operă” îşi dă întâlnire cu Sânzienele pe Bulevardul Poligrafiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Nour şi Irina Baianţ în „Fantoma de la Operă”
Adrian Nour şi Irina Baianţ în „Fantoma de la Operă”

„Fantoma de la Operă”, ia românescă şi vocea Mariei Răducanu sunt câteva dintre atracţiile celei de-a şaptea ediţii a evenimentului „Noaptea de Sânziene”, care se va desfăşura în această seară, de la ora 19.00, în spaţiul din Bulevardul Poligrafiei, nr. 4.

Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, evenimentul „Noaptea de Sânziene”, organizat de Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” se transformă într-un spaţiu al muzicii, teatrului, baletului, reunind, totodată, expoziţii de ii, fotografie şi pictură. Începând cu ora 19.00, în bulevardul Poligrafiei, numărul 4, din Bucureşti, se vor aduna toţi cei care vor să le serbeze pe Sânziene, zânele vesele ale belşugului, ale cântecului şi dansului care trebuie sărbătorite cum se cuvine pentru a nu se transforma în zâne rele.

„În fiecare an, Asociaţia Culturală «Patrimoniu pentru Viitor» organizează sărbătoarea de Sânziene cu gândul că păstrarea tradiţiilor este o condiţie importantă pentru a ne dezvolta, respectând rădăcinile şi autenticitatea. Am ales «Noaptea de Sânziene» pentru că este una dintre sărbătorile locale legate de multe alte culturi ale lumii, plină de sens, magie şi bucurie”, a explicat Georgiana Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”.

În program se regăsesc un concert susţinut de Maria Răducanu, acompaniată de pianistul german Niko Meinhold, un fragment al spectacolului „Paravan. Două telefoane” (autor şi regizor Matei Lucaci Grunberg), un duet din „Fantoma de la Opera”, cu Irina Baianţ şi Adrian Nour, de Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, un dans interpretat de „Sânzienele mici”, eleve ale Şcolii de Balet „Jaqueline .

Evenimentul este programat în trei părţi, prima de la ora 19.00 la ora 20.00, când pot fi vizitate expoziţiile şi vor avea loc ateliere de creaţie şi jocuri pentru cei mici, care vor putea face modelare cu nisip cinetic şi, de asemenea, vor fi iniţiaţi în tainele împletitului pe degete şi ale cusutului pe etamină. Copii vor putea construi apoi corturi cu cleşti isteţi, vor putea picta pe lemn, şi ceramică, vor putea împleti coroniţe din flori şi sări în căpiţa de fân.

Partea a II-a, de la 20.00 la 21.00, are în centru un „Dans cu Zânziene mici” – „Trandafirul”, „Pizzicato” din Sylvia de Leo Delibes şi „Dansul Păunilor” din „Carnavalul animalelor” de Saint Saens, interpretat de eleve ale Şcolii de Balet Jaqueline, coregrafia Jaqueline Bratu.

Iar ultima parte, care se va încheia târziu aproape de miezul nopţii, are în prim-plan sosirea Sânzienelor, apoi pe Maria Răducanu şi se va încheia cu duetul tulburător din „Fantoma de la Operă” dintre Irina Baianţ şi Adrian Nour.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite