Expoziţie de fotografie "The Making of: L'Om DAdA", la Londra, în deschiderea spectacolului lui Gigi Căciuleanu

Expoziţie de fotografie

Gigi Căciuleanu şi Lari Giorgescu, în "L'Om DAdA", la Londra, pe 26 septembrie     FOTO: Florin Ghioca

O expoziţie de fotografie va fi vernisată pe 26 septembrie la Londra, la finalul unui mini-turneu european pe care celebrul coregraf român Gigi Căciuleanu îl face zilele acestea în oraşe precum Paris şi Bruxelles, cu spectacolul "L'Om DAdA", împreună cu actorul Lari Giorgescu, la invitaţia ICR.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima zi a săptămânii viitoare, la Lilian Baylis Studio din celebrul Sadler's Wells, în deschiderea unei noi reprezentaţii, de la ora 19.45 va fi vernisată expoziţia de fotografie "The Making Of: L'Om DAdA", a fotografului Florin Ghioca. Expoziţia conţine imagini surprinse de fotograful Teatrului Naţional din Bucureşti la repetiţiile dar şi la premiera spectacolului a cărui coregrafie este semnată de Gigi Căciuleanu.

Odată cu acest nou spectacol al său, pus în scenă la Sala Studio a TNB, artistul Gigi Căciuleanu, nume care a făcut înconjurul lumii, aduce în scenă nu doar talentul său de regizor-coregraf, ci şi pe cel de interpret, într-un spectacol în care îl are alături pe actorul Lari Giorgescu, aflat la a patra colaborare cu acesta.
 
“De ce L’Om DAdA? Pentru că am vrut să alătur aceste cuvinte, „om” în limba română, cu „dada” - universalul. Am pornit de la L`homme approximatif, textul lui Tristan Tzara, teribil de poetic, deloc absurd, frumos, nefragmentat, stufos, plin de semnificaţii, foarte actual chiar şi după 100 de ani. Omul aproximativ este de fapt arhetipul omului cât se poate de exact, şi anume actorul şi dansatorul", spune Gigi Căciuleanu.
 
La rândul său, actorul Lari Giorgescu declară: "Propunerea de a lucra pe un text de Tristan Tzara este cu atât mai binevenită cu cât descopăr, cu uimire, cât de apropiaţi suntem cu toţii de curentul Dadaist. De cele mai multe ori, fără să ştim. Cred că acesta va fi şi sentimentul publicului, la sfârşitul spectacolului".

 
Fotograful Florin Ghioca, cel care a surprins în imagini fascinantele mişcări concepute de Gigi Căciuleanu, se declară impresionat de felul în care textul dadaist al lui Tzara se poate transforma într-un spectacol de teatru-dans:
 
"Fantezia lui Gigi Căciuleanu este debordantă, iar energia sa este molipsitoare. Lari Giorgescu este, de asemenea, un actor cu o expresivitate corporală incredibilă. Mă bucur că am fost martorul unui asemenea eveniment şi că am putut să surprind părţi din el, secvenţe fotografice pe care le voi prezenta la Londra sub forma unei expoziţii inedite, în deschiderea spectacolului". 
 
Spectacolul "L'Om DAda" este produs de Teatrul Naţional Bucureşti, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", "Gigi Caciuleanu Romania Dance Company" şi Fundaţia Art Production Sponsor al "Gigi Caciuleanu Romania Dance Company" JTI, iar la Londra este organizat de Institutul Cultural Român şi susţinut de Aqua Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti. Biletele pentru spectacolul din 26 septembrie se găsesc pe site-ul Sadler's Wells.
 
În 2016 se comemorează 120 de ani de la naşterea, pe 16 aprilie 1896, a celui care, la vârsta de 20 de ani, a făcut să se nască dadaismul universal, revoluţionând astfel arta modernă — Tristan Tzara. În 2016, dadaismul a împlinit 100 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările