Expoziţia fotografului Alex Chelba, care şi-a pierdut viaţa în incendiul din Colectiv, vernisată cu multe emoţii

Expoziţia fotografului Alex Chelba, care şi-a pierdut viaţa în incendiul din Colectiv, vernisată cu multe emoţii

Fotograful Alex Chelba şi aparatul foto pe care l-a folosit în ultimul său shooting     FOTOGRAFII: Florin Ghioca

Emoţii, prieteni, lacrimi, râsete şi multe amintiri frumoase la vernisajul expoziţiei fotografului Alex Chelba, organizată de prieteni ai acestuia, la 40 de zile de când tânărul cu vârsta hristică şi-a pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri seară, în foaierul Sălii Media de la Teatrul Naţional, câteva sute de prieteni s-au strâns pentru vernisajul expoziţiei "Knockin' on the Heaven's Door", a fotografului Alex Chelba. În absenţa autorului, plecat puţin să facă fotografii într-o altă lume, publicul i-a admirat imaginile, realizate cu prilejul unor concerte sau în studio, iar pe un ecran au fost proiectate mai multe fotografii reprezentându-l de-a lungul prea scurtei sale existenţe.

S-au vărsat lacrimi, dar s-a şi râs, pentru că prietenii adunaţi şi l-au amintit în diverse ipostaze. Cabral Ibacka, prieten al lui Alex, a adus şi aparatul foto pe care acesta l-a avut în seara în care şi-a pierdut viaţa, în clubul Colectiv. Camera încă poartă urmele teribilului incendiu, iar imaginea acesteia este tulburătoare.

Nu s-au ţinut discursuri, nu s-au pronunţat critici asupra imaginilor vernisate. Însă toate cele 41 de fotografii expuse pe şevalete au fost îndelung admirate de cei prezenţi, iar în amintirea celui dispărut au băut un pahar, au mâncat o prăjitură, convinşi fiind că de undeva de prin preajmă, sufletul lui Alex Chelba zâmbeşte mulţumit. La 40 de zile după incendiul din Colectiv, "rockin' on heaven's door".

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, între orele 10.00-20.00 şi va rămâne deschisă până pe 5 ianuarie. Accesul în clădire se face dinspre strada Tudor Arghezi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările