VIDEO „Ilegitim“ a avut premiera mondială la Berlinale. Cum a fost primit filmul lui Adrian Sitaru

VIDEO „Ilegitim“ a avut premiera mondială la Berlinale. Cum a fost primit filmul lui Adrian Sitaru

Echipa filmului "Ilegitim", pe covorul roşu de la Zoo Palast        FOTOGRAFII: Florin Ghioca / Berlin

Filmul „Ilegitim“ al lui Adrian Sitaru a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, iar publicul numeros a umplut până la refuz, sâmbătă seară, sala de la Zoo Palast şi aplaudat îndelung pelicula românească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă nu a făcut parte din competiţia oficială, "Ilegitim" al lui Adrian Sitaru a trezit un interes deosebit la Berlinale. Primele proiecţii sunt deja sold out, iar pe 16 februarie vor fi aşteptaţi criticii internaţionali şi oamenii de film. De altfel, interesul arătat pentru pelicula românească s-a manifestat chiar şi înainte de prima proiecţie.

Echipa filmului "Ilegitim" a fost prezentă aseară la Zoo Palast, acolo unde emoţiile premierei s-au simţit în aer chiar şi din partea publicului. Pe covorul roşu au păşit Alina Grigore, Robi Urs, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, producătoarea Anamaria Antoci, regizorul Adrian Sitaru, dar şi câţiva dintre membrii echipei de filmare şi de producţie. "Sunt cam 90% din cei care au realizat efectiv filmul", a ţinut să remarce încă din start regizorul, din momentul în care a urcat pe scenă, spunându-le celor prezenţi că numărul acestora este oricum mic.

"N-am avut electricieni, n-am avut mulţi oameni care fac de pbicei parte din producţia unui film, ne-am descurcat low budget", a mai adăugat Sitaru, care i-a invitat pe spectatori în lumea controversată a filmului său. Chiar dacă are un subiect tabu, legat de incest, dar şi de felul în care decurg relaţiile într-o familie în care acest lucru este posibil, din "Ilegitim" nu au lipsit scenele în care toată lumea prezentă a râs cu poftă.

"Are chiar mai mult umor decât mă aşteptam, pentru că numai aşa, din povestite, din auzite, nefiind printre cei care l-au văzut înainte, a fost o surpriză extrem de intensă şi e cu totul altceva decât ne-am ptea imagina de la distanţă, deci încercaţi să nu veniţi cu idei preconcepute. Se joacă remarcabil!", a declarat, la ieşirea din sală, criticul de film Irina Margareta Nistor.

De altfel, reacţia publicului a fost incredibilă, cei prezenţi aplaudând frenetic la final. Oamenii s-au declarat impresionaţi de povestea celor doi fraţi gemeni, care află că vor fi părinţi în urma unui incest. Jocul actorilor Alina Grigore, Robi Urs, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu şi Adrian Titieni a fost apreciat unanim. 

În această după-amiază va avea loc o a doua proiecţie pentru care nu se mai găsesc bilete, chiar dacă cererea este mare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările