DVD-ul şi scenariul filmului „Bacalaureat“ se lansează la Gaudeamus, cu participarea lui Gabriel Liiceanu VIDEO

DVD-ul şi
scenariul filmului „Bacalaureat“ se lansează la Gaudeamus, cu participarea
lui Gabriel Liiceanu VIDEO

Imaginea finală din filmul „Bacalaureat“

Joi, 17 noiembrie, ora 18:30, la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 2016, va avea loc lansarea pe DVD a filmului Bacalaureat, premiat anul acesta la Cannes cu Premiul pentru cea mai bună regie.

La lansare, alături de regizorul filmului, Cristian Mungiu, vor fi prezenţi directorul editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu, precum şi scriitorul şi editorul Marius Chivu.

Odată cu DVD-ul va fi lansat şi scenariul pe baza căruia s-a realizat filmul.


Cristian Mungiu a declarat: „Scenariul este, de regulă, un text cu valoare mai degrabă utilitară şi care nu are vreodată pînă la încheierea filmărilor o formă definitivă, finală. Textul de faţă nu face excepţie. Este o combinaţie între varianta de scenariu cu care am intrat în filmare şi cea cu care am încheiat. Variantele de scenariu pe care le scriu înainte de filmare sînt mereu mai detaliate, mai sugestive, atunci descrierile sînt făcute să sugereze altora – celor care urmează să citească – inclusiv ceva legat de atmosfera, de tonul, de ritmul filmului. Secvenţele pe care le rescriu în timpul filmării doar pentru mine şi echipă sînt lapidare, succinte.

Am considerat însă în final că cel mai potrivit pentru spectatorul interesat să vadă cum arată textul pe baza căruia s-a făcut filmul, e să aibă acces la documentul original, needitat. Text care include şi secvenţele pe care le-am filmat şi pe care nu le-am inclus în cele din urmă în film – pentru că mi s-a parut că filmul nu are nevoie de ele – şi pe care, cine e interesat de procesul de realizare a unui film, le poate găsi ca bonus pe DVD.” - Cristian Mungiu

DVD-ul Bacalaureat include opţiunea de vizionare a filmului cu subtitrare în limbile franceză, engleză dar şi română, pentru hipoacuzici. Pachetul premium va conţine, pe lângă DVD şi scenariul filmului, şi o serie de fotografii din film.

Bacalaureat va putea fi achiziţionat în perioada 17 – 20 noiembrie de la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Gaudeamus (Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo) urmând să fie disponibile în librăriile Humanitas, Cărtureşti şi în Reţelele Librarium şi Inmedio din Bucureşti şi din ţară începând cu luna decembrie. Lista completă cu punctele de vânzare de unde se vor putea achiziţiona DVD-ul şi pachetul premium va fi anunţată pe pagina de Facebook şi pe site.Bacalaureat, care a adus peste 55.000 de spectatori în cinematografele din România şi peste 80.000 de la lansarea în Italia, urmează să fie distribuit în peste 50 de ţări: Franţa (7 Decembrie), Spania (25 noiembrie 2016), Canada (ianuarie 2017), SUA (ianuarie 2017) şi Marea Britanie (martie 2017). Programul complet al lansărilor poate fi consultat pe www.bacalaureat2016.com.

Bacalaureat, considerat de revista franceză Allo Ciné „pasionant de la un capăt la altul” şi de către Huffington Post „un adevărat thriller”, este nominalizat la premiile Academiei Europene de Film la categoriile Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenarist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările