După participarea la FILIT, scriitorul Mihail Şişkin va fi oaspete în cadrul conferinţelor de la Ateneul Român

După participarea la FILIT, scriitorul Mihail Şişkin va fi oaspete în cadrul conferinţelor de la Ateneul Român

Scriitorul Mihail Şişkin

Mihail Şiskin, cel mai important candidat rus la Premiul Nobel pentru Literatură, vine în acest început de octombrie pentru a doua oară în România. Invitat la Festival de Literatură de la Iaşi, FILIT, pe 5 octombrie, scriitorul rus va poposi şi la Bucureşti, pe 8 octombrie, într-o conferinţă la Ateneul Român.

Îndrăgitul scriitor Mihail Şişkin, considerat cel mai important autor rus contemporan şi singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, va conferenţia  marţi, 8 octombrie 2019, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român, la invitaţia  Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, în cadrul Conferinţelor de la Ateneul Român.  

Înainte de a veni la Bucureşti, scriitorul Mihail Şişkin va participa, pe 5 octombrie 2019, la un eveniment în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT.

Amfitrionul serii de la Ateneul Român va fi, pe 8 octombrie, domnul Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“, gazdă a evenimentului. Scriitorul Mihail Şiskin va fi în dialog cu domnul Barna Némethi, director  executiv de la Curtea Veche Publishing, în calitate de moderator al conferinţei.

Comparat cu Tolstoi sau Cehov datorită lirismului cărţilor sale, toate apărute la Curtea Veche Publishing în traducerea Antoanetei Olteanu, Mihail Şişkin priveste scrisul “ca pe un mod de a-ţi salva viaţa.” „Scrisorar” l-a făcut să devină unul dintre cei mai iubiţi scriitori din România, după care au urmat „Părul Venerei”, „Luarea Ismailului” şi, recent, „Paltonul cu gaică”.

Critic al trecutului sovietic, dar şi al actualului regim de la Kremlin, scriitorul care locuieşte astăzi în Elveţia  nu se îndepărtează însă de limba sa şi continuă marea tradiţie a literaturii ruse, pe care o consideră o „formă netotalitară de existenţă a conştiinţei în Rusia“. Trei dintre cele mai traduse opere ale scriitorului au fost dramatizate şi puse în scenă: „Luarea Ismailului” la Teatrul MOST, „Scrisorar” la Teatrul de Artă din Moscova, iar „Părul Venerei” la Atelierul „Piotr Fomenko“. Şişkin este unul dintre cei mai probabili candidaţi ai literaturii ruse contemporane pentru un Premiu Nobel.

Intrarea la eveniment, în Sala Mare a Ateneului Român, este gratuită şi accesul în sală se va face până la ora 17.45. După întâlnirea cu publicul, scriitorul Mihail Şişkin va acorda o sesiune de autografe.

Toate cărţile sale sunt disponibile pe curteaveche.ro şi vor putea fi achiziţionate şi în cadrul evenimentului de la Ateneul Român. Toţi deţinătorii de abonamente valabile la Filarmonica „George Enescu” vor primi 50% reducere la achiţionarea tuturor volumelor în cadrul evenimentului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: