“După dealuri”, în topul celor mai bune filme din 2012 alcătuit de principala revistă de cinema din Marea Britanie

“După dealuri”, în topul celor mai bune
filme din 2012 alcătuit de principala revistă de cinema din Marea Britanie

"După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu

Lungmetrajul regizat de Cristian Mungiu figurează pe locul opt în topul celor mai bune filme ale anului 2012 alcătuit de prestigioasa revistă britanică Sight & Sound.

Ştiri pe aceeaşi temă

Topul revistei Sight & Sound a fost alcătuit pe baza voturilor exprimate de 100 de critici de film şi este publicat în fiecare an la începutul lunii decembrie.

Filmul “După dealuri”, de Cristian Mungiu, ocupă poziţia a opta în acest top prestigios, în fruntea căruia se află pelicula “The Master”, de Paul Thomas Anderson, a cărui imagine a fost realizată de Mihai Mălaimare Jr. Pe locul al doilea se află pelicula “Tabu”, regizată de Miguel Gomes, recompensată cu Alfred Bauer Award şi FIPRESCI Prize la Festivalul de la Berlin 2012. Filmul “Amour”, de Michael Haneke, laureat cu Palme d'Or la Cannes 2012 şi desemnat cel mai bun lungmetraj al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeană, se află pe locul al treilea.

“După dealuri” este propunerea României la Oscar, la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, iar pentru acest lungmetraj Cristian Mungiu a primit premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes 2012, în timp ce Cristina Flutur şi Cosmina Stratan au primit, ex-aequo, premiul pentru interpretare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările