„Drumeţ în calea artei - Daniel Ştefănică, colecţionar“ - o nouă expoziţie de artă contemporană la ARCUB

„Drumeţ în calea artei - Daniel Ştefănică, colecţionar“ - o nouă expoziţie de artă contemporană la ARCUB

Se fac pregătiri intense, la ArCuB, pentru vernisajul de joi seară      FOTO: Facebook / ARCUB

Pe 8 decembrie, de la ora 18.00, va avea loc la ARCUB Gabroveni vernisajul celei mai recente expoziţii de artă contemporană, „Drumeţ în calea artei: Daniel Ştefănică, colecţionar“, curatoriată de Erwin Kessler. La vernisaj vor participa colecţionarul Daniel Ştefănică şi o mare parte dintre artiştii prezenţi în colecţia sa. Expoziţia poate fi vizitată până în data de 5 februarie 2017, de luni până duminică, în intervalul orar 14.00 – 22.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre cele mai importante colecţii private de artă contemporană românească va putea fi vizitată la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, din decembrie.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, organizează în perioada 8 decembrie 2016 – 5 februarie 2017 expoziţia de pictură Drumeţ în calea artei: Daniel Ştefănică, colecţionar, sub îndrumarea curatorială a istoricului de artă Erwin Kessler.

Conform organizatorilor, expoziţia surprinde - din mers - profilul unuia dintre cei mai activi colecţionari de artă contemporană din România. Daniel Ştefănică este un avocat şi colecţionar bucureştean, animator al spaţiului alternativ de expunere „Laborna”. Din perioada studiilor universitare a devenit un colecţionar consecvent de artă românescă actuală, cu o predilecţie pentru aceea produsă de artiştii din preajma sa. Colecţia sa cuprinde mai ales lucrări ale artiştilor activi în Bucureşti, devenind astfel o mărturie a evoluţiei şi schimbărilor care au avut loc în societate, reflectate prin artă.

Un reper central al colecţiei sale îl reprezintă membrii grupului Rostopasca (de la sfîrşitul anilor `90 şi debutul anilor 2000), care au bulversat şi redefinit canonul artei autohtone. Nicolae Comănescu, Dumitru Gorzo, Florin Tudor, Alina Buga, Angela Bontaş, Alina Penţac, Mona Vătămanu sînt prezenţi în colecţia Daniel Ştefănică cu zeci de lucrări din perioade diferite. Alături de aceştia, nume marcante ale artei de după 1989 sînt prezente cu opere de referinţă, de la Gili Mocanu, Anca Mureşan, Tara von Neudorf, Ciprian Paleologu, Ecaterina Vrana, Florin Ciulache, Suzana Dan,  Roman Tolici şi Bogdan Vlăduţă, la George Anghelescu, Traian Boldea, Ştefan Ungureanu, Simona Vilău, Codruţa Cernea sau Iulia Nistor, Mihail Coşuleţu şi Ioana Ursa.

„Daniel Ştefănică este colecţionarul-oglindă al dinamicii scenei artistice bucureştene din ultimii 20 de ani. Compulsiv, curios şi avid, ca orice colecţionar, a riscat mereu, a adus în colecţia sa nume noi, proaspete, artişti foarte tineri, încă din perioada în care aceştia îşi căutau drumul, calea, personalitatea.

Intuitiv, Daniel Ştefănică a ştiut adesea să distingă autenticitatea şi substanţa, acolo unde acestea erau încă invizibile pentru ochii celorlalţi amatori de artă. Înzestrat cu spirit iscoditor şi cu un intens ataşament faţă de artişti, Daniel Ştefănică este un explorator pe o cale nebătută, care duce spre polul mereu schimbător - şi iluzoriu, pentru mulţi - al valorii artistice care poate să transceandă timpul şi locul, tocmai pentru că întruchipează cu acuitate un anumit timp şi un anumit loc.“ – Erwin Kessler, curatorul expoziţiei.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 8 decembrie, începând cu ora 18.00, la ARCUB – Str. Lipscani 84-90. La vernisaj vor participa colecţionarul Daniel Ştefănică şi o mare parte dintre artiştii prezenţi în colecţia sa. Expoziţia poate fi vizitată de luni până duminică, în intervalul orar 14.00 – 22.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările