Drama fetiţei crescute în „bordeluri“: „Marussia“ îşi joacă propria viaţă

Drama fetiţei crescute în „bordeluri“: „Marussia“ îşi joacă propria viaţă

Regizoarea Eva Pervolovici vine la Adevărul LIVE cu povestea tulburătoare a "Marussiei", fetiţa rusoaică de şase ani, crescută de mama ei dintr-o casă în alta, în funcţie de partenerii ocazionali pe care îi găseşte la Paris. Ecranizarea vieţii copilei i-a adus regizoarei românce o perticipare la Berlinale, dar şi o nominalizare la Salento International Film Festival.

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Premiera lungmetrajului "Marussia" a avut loc în acest weekend, iar filmul Ever Pervolovici va fi prezentat în cinematografele din ţară în perioada următoare. Drama cutremurătoare a fetiţei de doar şase ani nu numai că este inspirată dintr-un caz real, ci o are ca protagonistă în rol principal chiar pe fetiţa care a trăit experienţa traumatizantă a unei vieţi nomade alături de mama ei, care îşi caută în fiecare seară un partener în casa căruia să se şi cazeze pentru o noapte.

"Marussia" a făcut parte din selecţia mai multor Festivaluri internaţionale de profil din întreaga lume, având premiera mondială în cadrul Berlinalei 2013. Pe parcursul celor doi ani, filmul a fost premiat cu numeroase distincţii – Premiul TV5 Monde pentru cel mai bun film Francofon în cadrul Festivalului Internaţional de film Transilvania, menţiune specială în cadrul Festivalului de Film Independent de la Bordeaux, premiul publicului la Auburn, Australia. În ianuarie 2015, filmul a fost lansat şi distribuit în cinematografele din Franţa, unde a rulat timp de şapte săptămâni, iar critica de specialitate l-a întâmpinat foarte bine.

Eva Pervolovici (foto) a studiat cinematografia la Bucureşti, Edinburgh şi Paris. A participat la Berlinale Talents, dar şi la Sarajevo şi Rejkjavik. În 2010, selecţia la premiul Berlin Today îi permite să facă film scurtmetraj, Little Red, care va fi prezentat la Festivalul de Film de la Berlin din 2011. În acelaşi an, a câştigat premiul "Cannes a la Flip", pentru cel mai bun scurtmetraj. 

Scurtmetrajele sale, LubaBen şi Mina, au fost prezentate la Festivalul de Film de la Rotterdam din 2011, în timp ce ultimele sale scurtmetraje, Quiara Ah! - la Festivalul de la Moscova în 2014; Ovo la Festivalul Message to Man din St. Pertersburg din 2013, iar Riding Hood la Salonic în 2013. Filmele sale au fost prezentate şi în România, în special la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (5 ani consecutivi) şi la Next Film Festival, la Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: