Doi într-unul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cafea şi Cafeu
Cafea şi Cafeu

Sunt unele lucruri, pe cât de neaşteptate, pe atât de dorite, o dorinţă plasată între incompatibilitate cu ce este în jurul nostru şi dârzenie de a-i găsi un loc acolo.

Există două categorii de iubitori de frumos. 

Primii sunt cei care îl colecţionează pentru a avea motive de bucurie senzorială zi de zi lângă ei - sunt atât de puţini cât să se piardă în mulţime, însă suficient de mulţi încât să trecem, pe nesimţite, pe lângă ei tot timpul. Ei apreciază frumosul altora şi îi dau o valoare, chiar dacă uneori invers proporţională cu Valoarea frumosului respectiv.

Ceilalţi sunt cei care le oferă primilor posibilitatea de a colecţiona frumosul. Sunt cei care îl iau din imaginile, sunetele şi atingerile cu care toţi interacţionăm, dar care le "fură" în lumea lor, a oamenilor frumoşi, le preschimba în forme şi în culori şi ni le înfăţişează ca pe altceva-ul pe care îl căutăm, aşa cum căutăm şi timpul pierdut în locuri şi lucruri prea puţin importante, în loc să ne cunoaştem cu adevărat simţurile şi să învăţăm să le folosim.

Cea din urmă descriere redă, în linii trasate probabil încă prea departe de esenţă, întrepătrunderea lui Andrei şi a Andreei, creatorii proiectului Fotografii de Citit, pe care îl găsiţi la o simplă căutate pe Facebook. Ei îmbină textul cu fotografia, aşa cum îşi îmbină şi vieţile în fiecare zi, pentru a reda sentimente isteţe folosind mediul înconjurător. Sunt o dovadă că arta făcută din suflet, dar de o minte raţională este posibilă poate duce la fenomene de masă.

Creaţiile lor reuşesc să surprindă şi să ne dea pe tavă ceea ce nu mai ştim să vedem. Şi probabil că Andrei e de "modă veche" şi ţine încă la ideea că, dacă ai un sparring partner potrivit - pe care îl are în Andreea - ideile tale îşi vor atinge ţinta şi se vor materializa.

Fotografii de Citit ar trebui să fie un manifest pentru arta la îndemâna oricui, şi ca act de creaţie al autorului, şi ca act de iubire faţă de artă al omului obişnuit. Arta vine aproape de noi, ajungem să o înţelegem, să-i vedem valoarea şi să învăţăm ce să facem cu ea. Nu există un mijloc anume de materializare a artei, unanim acceptat - trebuie doar să creezi şi să promovezi.

Să recapitulăm: iniţiativă frumoasă, marketing bun, mediu de difuzare potrivit, combinaţie de efect. Lecţia de învăţat? Creând, ajuţi la recreere. Fiind frumos, înfrumuseţezi vieţile altora. Este doar o piesă dintr-un puzzle, dar care este pusă la locul ei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite