Documentarul românesc "Toto şi surorile lui", la festivalul Millenium din Belgia (VIDEO)

Documentarul românesc

"Toto şi surorile lui" va fi proiectat la un festival de film din Belgia

Documentarul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, va fi proiectat în competiţia internaţională a festivalului de film documentar Millenium, care se desfăşoară între 20 şi 28 martie, la Bruxelles, informează Institutul Cultural Român.

"Toto şi surorile lui" va fi proiectat pe 22 şi 26 martie, la Cinema Aventure din Bruxelles.

Millenium, ajuns în acest an la ediţia a şaptea, este cel mai important festival documentar din Belgia şi abordează o problematică relevantă pentru societatea actuală, sprijinind diversitatea şi toleranţa.

Institutul Cultural Român de la Bruxelles este partener al Millenium din anul 2013, colaborarea cu marile festivaluri înscriindu-se în strategia acestei instituţii de promovare a filmului românesc în spaţiul Benelux.

"Toto şi surorile lui" este un documentar observaţional, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti, şi spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme. Documentarul lui Alexandru Nanau, o coproducţie româno-maghiaro-germană, a obţinut mai multe premii internaţionale, printre care şi marele trofeu la Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la San Sebastian, în septembrie anul trecut, şi a mai câştigat, printre altele, premiul pentru cel pentru cel mai bun documentar internaţional la Festivalul de la Zürich. Producţia a primit distincţia Silver Eye pentru cel mai bun documentar la Jihlava International Documentary Film Festival 2014, lungmetrajul fiind premiat şi la Leipzig DOK Festival 2014.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: