Dirijorul Ralf Sochaczewsky vine la Bucureşti, de Ziua Internaţională a Radioului

Dirijorul Ralf Sochaczewsky vine la Bucureşti, de Ziua
Internaţională a Radioului

Ralf Sochaczewsky a mai dirijat la Bucureşti în 2011

Dirijorul german este invitat pe 13 februarie la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, pentru a susţine un concert la Sala Radio din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest an se va sărbători pentru prima oară în întreaga lume, în data de 13 februarie, Ziua Internaţională a Radioului, proclamată de UNESCO ca dată aniversară în întreaga lume, ziua aleasă marcând prima emisie a postului de radio al Naţiunilor Unite, în 1946.

Cu această ocazie, Orchestrele şi Corurile Radio România vor dărui publicului român un concert special. După ce a dirijat în decursul ultimilor ani ansambluri de prestigiu ca London Philharmonic, Orchestra Comediei Muzicale Leipzig, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Minsk, orchestra Operei Naţionale din Strasbourg, dirijorul german Ralf Sochaczewsky este invitat miercuri, 13 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, pentru a propune publicului un program cu lucrări semnate de compozitori ca Maurice Ravel, Mozart şi Rameau.

Melomanii vor putea asculta o suită orchestrală din celebra operă-balet “Indiile galante” a compozitorului francez baroc Jean-Philippe Rameau, pe un aranjament semnat chiar de dirijorul Ralf Sochaczewsky. Apoi, orchestra va interpreta “Concertul în do major pentru flaut, harpă şi orchestră”, pentru ca seara să se încheie cu “Mormântul lui Couperin” de Maurice Ravel, partitură dedicată de compozitor prietenilor săi dispăruţi la Verdun, în Primul Război Mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările