Directoarea ARCUB, despre acuzaţiile aduse instituţiei într-un text de blog

Directoarea ARCUB, despre acuzaţiile aduse instituţiei într-un text de blog

În urma postării de blog a jurnalistei Sanda Vişan, sub titlul „ARCUB: un scandal?”, din data de 6 ianuarie 2016, în care aceasta pune la îndoială studiile realizate de ARCUB, precum şi finanţarea acestora, care fac parte din strategia de candidatură a oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Mihaela Păun, directoarea ARCUB, a oferit un punct de vedere oficial în legătură cu acuzaţiile publicate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm mai jos punctul de vedere transmis redacţiei „Adevărul” de către Mihaela Păun, director ARCUB: 

„Aş dori să îmi exprim surprinderea şi dezamăgirea, atât în calitate de director ARCUB, cât şi în calitate personală, că o publicaţie de talia ziarului „Adevărul” permite publicarea, fie şi online, la secţiunea blog, a unor informaţii importante, neverificate din cel puţin două surse. Dincolo de opiniile personale, prezentate cu caracter de fapt în articol - ceea ce contravine deja codului de etică asumat de publicaţia dumneavoastră - doamna Sanda Vişan transmite în articolul respectiv şi o serie de informaţii şi date obiective, cifre şi fapte care ar fi trebuit, cred, verificate în prealabil de către editorii Adevărul. De altfel, la o lectură avizată, aceştia ar fi aflat că majoritatea datelor sunt fie eronate, fie interpretate greşit, fie enunţate în scopuri tendenţioase.

Este de neînţeles pentru noi de ce o publicaţie cu tradiţie, cum este Adevărul, alege să gireze atacul la persoană şi discreditarea unei instituţii, fără ca poziţia acesteia să fie măcar solicitată de autorul articolului. Cu atât mai mult cu cât acest autor nu poate fi considerat imparţial, întrucât este fost angajat al Primăriei Capitalei, în calitate de consilier şi angajat al teatrului Nottara, în prezent, instituţii de care se leagă unele acuzaţii din articol şi de care speram că doamna Vişan a fost şi este legată prin contracte de confidenţialitate. Cu regret observ că platforma adevărul.ro este folosită în acest caz în scopul unor vendete personale, care nu au legătură cu jurnalismul de calitate.

ARCUB este instituţia care gestionează candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. O miză importantă, atât pentru noi, cât şi pentru celelalte trei oraşe concurente. Orice încercare de a discredita instituţia pe care o conduc poate fi văzută şi în acest context. Vă rog, nu daţi ocazia, în mod gratuit, adversarilor acestui demers să îl devalorizeze. ARCUB stă la dispoziţia jurnaliştilor Adevărul, cu date şi documente şi suntem gata să răspundem oricărui demers jurnalistic de bună credinţă.

Cu stimă şi speranţa că astfel de incidente nu se vor repeta în viitor,

Mihaela PĂUN                                                                                                8.01.2016

Director ARCUB”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările