VIDEO Adevărul Live, despre succesul Festivalului „Dilema veche“, la Alba Iulia: „Festivalul se pupă perfect cu Cetatea“

Despre succesul celei de-a doua ediţii a Festivalului „Dilema veche“

Mircea Vasilescu, redactor-şef „Dilema veche“, Ana Maria Sandu, jurnalist „Dilema veche“, împreună cu Răzvan Ionescu, publisher „Adevărul Holding“ şi jurnalistul Alex Varninschi au discutat la Adevărul Live, despre Festivalul „Dilema veche“ de la Alba Iulia, care s-a desfăşurat în perioada 30 august-1 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Cetatea din Alba Iulia, spectatorii s-au bucurat, timp de trei zile, de spectacole de teatru, proiecţii de film, dezbateri, literatură, poezie, muzică, dans şi expoziţii.

 

Invitatul de onoare al Festivalului a fost Andrei Pleşu, care a susţinut, în deschiderea evenimentului, o conferinţă pe tema „Despre bătrâneţe: întrebări, nelinişti, bucurii“.

Mircea Vasilescu, redactor-şef „Dilema veche“, Ana Maria Sandu, jurnalist „Dilema veche“ şi jurnalistul Alex Varninschi au discutat la Adevărul Live,  despre Festivalul „Dilema veche“ de la Alba Iulia. În dezbatere va interveni şi Răzvan Ionescu, publisher „Adevărul Holding“.

Festivalul „Dilema Veche“ s-a bucurat de un public mare

Din perspectiva editorului unui ziar, Răzvan Ionescu spune că festivalul a fost un mare succes, iar oamenii au legat o altfel de relaţie cu publicaţia „Dilema Veche“: „Spaţiul de la Alba Iulia a fost unul excepţional, dincolo de faptul că este un festival de cultură, oamenii se bucură foarte mult de ceea ce se întâmplă acolo“.

Luiza Vasiliu, invitată şi ea în platoul „Adevărul Live“, este de părere că festivalul îşi doreşte şi a reuşit să ofere trei zile de concerte, dezbateri, proiecţii de film, teatru şi alte manifestări culturale care au scos din paginile publicaţiei „Dilema Veche“ lucruri şi teme pe care le-au adus în faţa cititorilor.

Jurnalistul Alex Varninschi se declară surprins de numărul de oameni şi mai ales de prezenţa multor tineri: „La conferinţa lui Pleşu au fost peste 500 de oameni, ceea ce era de aşteptat, dar şi la celelalte evenimente au luat parte multe persoane şi ceea ce m-a surprins şi mai tare a fost faptul că erau mulţi oameni tineri, studenţi“.

Cetatea Alba Iulia „te lasă fără cuvinte“ 

Despre Cetatea Alba Iulia, jurnalistul mărturiseşte că „te lasă fără cuvinte“ şi chiar dacă renovările nu s-au terminat, Varninschi este de părere că atunci când te plimbi prin Cetate simţi că nu mai eşti în România. „Festivalul se pupă perfect cu Cetatea, ceea ce-şi propune acest eveniment nu cred că se poate face în alt loc“, a mai adăugat jurnalistul.

Festivalul se pupă perfect cu Cetatea, ceea ce-şi propune acest eveniment nu cred că se poate face în alt loc

Alex Varninschi, jurnalist

Ana Maria Sandu a făcut parte din echipa organizatorie şi spune că are credinţa că se pot umple sălile şi cu lecturi, filme sau piese de teatru româneşti. De asemenea, jurnalista afirmă că a fost o ocazie de a-i cunoaşte pe cei care citesc „Dilema Veche“. „Publicul există şi dincolo de plăcerea de a-i vedea că râd, se întristează, se emoţionează, e un fel de public ideal pe care din redacţie nu-l vezi niciodată şi obsesia ziaristului este de a se întreba cine îl citeşte“.

Alex Varninschi a adus lămuriri cu privire la motivele pentru care Festivalul „Dilema Veche“ nu are loc în Bucureşti: „Un festival de genul ăsta s-ar dilua dacă ar fi făcut în Bucureşti, la Alba Iulia  zidurile şi garda păzesc Cetatea şi îţi oferă sentimentul de intimitate“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările