FOTOGALERIE Cum se vede viaţa din fotografii, pe fundul oceanului

FOTOGALERIE Cum se vede viaţa din fotografii, pe fundul oceanului

Pentru a putea vedea expoziţia artistului Andreas Franke, vizitatorii trebuie să îmbrace costum de scafandru FOTO: huffingtonpost.com

Artistul austriac Andreas Franke le face spectatorilor o propunere „grea”: să îmbrace costum de scafandru. Fotografiile artistului sunt expuse pe fundul oceanului, pe pereţii vasului Vandenberg, scufundat în apropierea Floridei, în urmă cu trei ani, informează „Huffington Post”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialist în postprocesare fotografică, Andreas Franke a încercat să reproducă o lume subacvatică ce nu a existat niciodată. În oaza astfel creată, fotografiile surprind dansatoare de balet în timpul antrenamentelor, copii care încearcă să prindă peşti în loc de fluturi, barmani care servesc pasagerii vasului sau oameni care nu se pot dezlipi din faţa televizorului, toate acestea părând că se desfăşoară chiar acolo, pe vasul scufundat. 

Pentru a vedea expoziţia intitulată „Vandenberg: Viaţa de dincolo de suprafaţă”, vizitatorii trebuie să se scufunde la aproape unsprezece kilometri adâncime, purtând costum de scafandru şi mască de oxigen. 

Andreas Franke, alături de echipa Staudinger Franke din Austria, se ocupă de postprocesarea fotografiilor la nivel înalt. La un moment dat, asemănarea cu realitatea este izbitoare chiar şi pentru cel care a realizat imaginea, spun ei. Totuşi, ei atenţionează că „o postprocesare bună începe odată cu munca la calculator, însă o postprocesare cu totul deosebită începe încă de la capturarea imaginii”. 

Expoziție foto subacvatică, pe un vas scufundat în apropierea Floridei FOTO: huffingtonpost.com

Imagini din aceeasi galerie
  • Expoziție foto subacvatică, pe un vas scufundat în apropierea Floridei FOTO: huffingtonpost.com
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: