Cum a ajuns un banal tablou de 10 euro din IKEA să valoreze peste 2 milioane de euro într-o galerie de artă? VIDEO

Cum a ajuns un banal tablou de 10 euro din IKEA să valoreze peste 2 milioane de euro într-o galerie de artă? VIDEO

Un tablou marca IKEA a ajuns drept o pictură de IKE Andrew, apreciată de ”cunoscători”

Cum poate un banal tablou din IKEA, de doar 10 euro, să ajungă să valoreze câteva milioane de euro? Răspunsul se află la Boris Lange, prezentatorul emisiunii Life Hunters, de la o televiziune din Olanda. El a pus la cale un experiment prin care i-a convins pe mai mulţi amatori de artă că se află în faţa unei capodopere, deşi tabloul expus de el într-un muzeu de artă modernă nu depăşea valoarea câtorva călătorii cu metroul.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Putem să vedem foarte clar că este o formă de simbolism” sau ”este un portret al haosului şi al spiritului său”. Acestea sunt doar două dintre remarcile pe care olandezii amatori de artă le-au făcut privind tabloul de 10 euro, expus de Boris Lange într-o galerie de artă. Fără să realizeze că sunt victimele unei farse, ”cunoscătorii” s-au grăbit să laude tabloul pictat de ”IKE Andrews”.

Pe deasupra, în momentul în care au fost îndemnaţi să îl evalueze, cei mai mulţi s-au grăbit să arunce cifre de ordinul sutelor de mii de euro, sau chiar de ordinul milioanelor! Mai mult decât atât, cele mai cunoscute lucrări ale ”artistului”, înşirate de prezentatorul Life Hunters, au fost de fapt nişte modele de canapele sau mese ale celebrului magazin de mobilă.

Într-un final, uimirea ”specialiştilor” a fost uriaşă, descoperind că preţioasa ”capodoperă” este de fapt un banal tablou imprimat în serie şi vândut în zeci de magazine. Şi chiar dacă cei mai mulţi s-au amuzat aflând că au fost păcăliţi, au fost câţiva cărora ”tabloul lui Ike Andrews” nu le-a picat prea bine. Filmarea celor de la Life Hunters a devenit rapid un viral pe Internet.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: