„Covorul roşu“ românesc mai sărac, dar mai firesc. Cum s-au îmbrăcat vedetele noastre la Gala Gopo

„Covorul roşu“ românesc mai sărac, dar mai firesc. Cum s-au îmbrăcat vedetele noastre la Gala Gopo

Vedetele şi-au etalat ţinutele la Sala Studio a Teatrului Naţional

Premiile Gopo au dat prilejul pentru vedetele autohotone să etaleze la Teatrul Naţional ţinute de gală, sau, după cum spune designerul Catinca Roman, „de coktail“ .

La Teatrul Naţional din Bucureşti s-a întins, luni seară, covorul roşu pentru o nouă ediţie – a noua – a Premiilor Gopo. Cei mai pricepuţi stilişti şi machiori au avut serios de lucru, pentru ca apariţiile vedetelor să fie impecabile.

Strălucirea covorului roşu românesc nu poate fi comparată cu cea a „carpetei hollywoodiene“ de la Premiile Oscar. Totuşi, am apelat la părerea unui specialistului pentru a vedea dacă „ale noastre“ vedete au gusturi mai bune  decât „ale lor“. Cunoscuta creatoare de modă Catinca Roman a punctat că, dacă nu stăm rău la capitolul eleganţă şi lux, totuşi covorul roşu românesc este mai firesc decât cel de pe alte continente.
Olimpia Melinte, cu pantaloni casual
Prima intrată în vizorul criticului este actriţa Olimpia Melinte (28 de ani). „Nu aş fi purtat pantaloni casual la o asemenea gală. Poate nişte pantaloni de paiete sau smoking ar fi fost mai OK.  Olimpia are un aer voit neglijent şi o coafură care arată uşor... necoafată. Bascul de la corset, capa şi colierul – sunt prea multe elemente pentru ce şi-a propus să prezinte“, declară Catinca Roman.

Jojo, perfectă
Vedeta Jojo (Cătălina Grama, 34 de ani) „este perfectă, nu îi găsesc cusur“, spune Catinca Roman, care i-a admirat silueta, dar şi rochia albă, asortată cu o gentuţă argintie. „Are o coafură rafinată, iar decolteul fără push up este îndrăzneţ, dar inspirat“.
Ana Ularu (29 de ani) are „o rochie cu un drapaj potrivit şi un total look într-o singură culoare, ceea ce este foarte OK. A făcut o alegere bună că a renunţat la geantă sau plic, iar ceea ce văd este potrivit pentru covorul roşu. ≤ Less is more/ mai puţin înseamnă mai mult≥  se dovedeşte încă o dată a fi adevărat“, adaugă Catinca.

Ofelia Popii (37 de ani), care a primit şi premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru filmul QED, „per total este ok, dar la limită cu rochia, care este mai degrabă pentru un cocktail, nu pentru o gală. Accesorizarea este în regulă, simplu şi discret fiind cuvintele de ordine. Mi-au placut sandalele alese pentru ţinută“, spune creatorul de modă.
Maria Dinulescu, extravagantă
Chiar dacă l-a însoţit pe rapsodul Grigore Leşe, Iulia Gorneanu nu a reuşit decât un „amalgam nefericit“. „Geanta este complet pe lângă poveste, iar pantalonii casual nu se potrivesc cu restul ţinutei. Poate ar fi mers un sacou de catifea în locul paltonului. Ea a încercat un stil etno, dar nepotrivit“, mai precizează Catinca Roman.
Giulia Nahmany (32 de ani) a revenit la o talie mult redusă după ce a dat naştere unui al doilea copil. „Arată bine, a slăbit şi are talie. Are un machiaj discret, dar sofisticat, iar multiplele texturi ale rochiei sunt potrivite. Este elegantă per total, iar coafura simplă vine să contrabalanseze umerii ≤înfloraţi≥“.
Maria Dinuescu (33 de ani) „a ales să iasă din nou în evidenţă. Chiar dacă pantofii se potrivesc cu ţinuta, totuşi putea să aleagă o sanda, nu pantofi stiletto. Şi ar fi putut să îşi strângă complet părul, ca să pună în evidenţă închiderea rochiei la spate“, a concluzionat Catinca Roman.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările