Corul Madrigal susţine un concert de Crăciun la Ateneul Român

Corul Madrigal susţine un concert de Crăciun la Ateneul Român

Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijat de Voicu Popescu FOTO Arhiva Festivalului „George Enescu“

Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijat de Voicu Popescu, va susţine un concert de colinde dedicat Crăciunului, pe 15 decembrie, de la ora 20:00, la Ateneul Român.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Corul Naţional de Cameră Madrigal, simbol al măiestriei interpretative corale româneşti, a luat fiinţă în 1963, iar, timp de 47 de ani, activitatea sa a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul ansamblului. În decursul unei jumătăţi de veac, cu peste 4.100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din ţară şi străinătate, Madrigalul a adus aproape de sufletul publicului mai mult de 1.000 de capodopere aparţinând tuturor epocilor creatoare ale istoriei muzicii româneşti şi universale.

 

Considerat un veritabil brand de ţară şi intrat în Patrimoniul Cultural UNESCO, Madrigalul, unul dintre cele mai apreciate coruri de cameră din lume, a împlinit anul acesta 50 de ani de la înfiinţare. 

Corul Naţional de Cameră „Madrigal“ a fost prezent pe 16 septembrie la Ateneu, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“, încântând auditoriul cu muzică religioasă şi renascentistă, semnată de Machault Pres, Palestrina, Byrd, Hassler şi Dediu, alternată cu momente bizantine.

Pentru evenimentul din 15 decembrie sunt în vânzare două categorii de bilete: VIP - 200 de lei şi categoria 1 - 150 de lei. Biletele sunt disponibile în toată reţeaua Biletoo - Unirea Shopping Center (parter), librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Cinema Patria, Palatul Naţional al Copiilor. Cei care doresc să comande online o pot face de pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilete.ro şi www.myticket.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările