Corneliu Porumboiu filmează „Gomera”, lungmetrajul despre „o posibilă folosire a limbajului ancestral, El Silbo”

Corneliu Porumboiu filmează „Gomera”, lungmetrajul despre „o posibilă folosire a limbajului ancestral, El Silbo”

Corneliu Porumboiu                                                                                                      FOTO: Vlad Cioplea

Regizorul Corneliu Porumboiu s-a întors pe platourile de filmare pentru cel mai nou lungmetraj, „Gomera”, în a cărui distribuţie se află Vlad Ivanov, în rolul principal, Catrinel Menghia, Rodica Lazăr şi Sabin Tambrea. Filmările au debutat pe 18 februarie şi se vor încheia la finalul lunii aprilie, având loc în Bucureşti şi pe insula La Gomera, din Spania.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Gomera” spune povestea lui Cristi, un ofiţer de poliţie care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăţa limbajul „El Silbo”, o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei. Misiunea lui Cristi este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în Bucureşti. 

Filmul, scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, are imaginea semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădureţu, designer de costume Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcţia artistică. 

„Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral, El Silbo, într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal şi non-verbal”, declară Corneliu Porumboiu. 

„În urmă cu câţiva ani am urmărit un documentar despre El Silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariţie, redescoperit şi folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat şi motivat să scriu această poveste”, adaugă regizorul.

 „Gomera” va fi lansat în cinematografele din România în 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările