Corina Şuteu şi noul interimar al Operei Naţionale Bucureşti, Beatrice Rancea, se vor întâlni cu balerinii Alina Cojocaru şi Johan Kobborg

Corina Şuteu şi noul interimar al Operei Naţionale Bucureşti, Beatrice Rancea, se vor întâlni cu balerinii Alina Cojocaru şi Johan Kobborg

Corina Şuteu       FOTO: Florin Ghioca

Ministrul Culturii a declarat luni că se va întâlni cu balerinii Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, alături de noul interimar al Operei Naţionale Bucureşti, care va fi numit săptămâna aceasta. Corina Şuteu spune că opţiunea sa pentru conducerea interimară a ONB rămâne regizoarea Beatrice Rancea.

Noul interimar al Operei Naţionale Bucureşti (ONB) va fi numit săptămâna aceasta, a declarat Corina Şuteu, adăugând că opţiunea sa rămâne neclintită. ”Beatrice Rancea, absolut”.

”Directorul interimar se va întâlni cu balerinii, în prezenţa noastră”, a afirmat ministrul Culturii, care a adăugat că unul dintre principalele obiective ale sale îl reprezintă separarea totală a Operei Naţionale Bucureşti de Teatrul de Operetă ”Ion Dacian”.

”Regret că lucrurile merg în felul acesta. Situaţia de la Operă cere o rezolvare pas cu pas”, a mai spus Corina Şuteu.

Opera Naţională Bucureşti a fost scena unor conflicte deschise între noua conducere numită de fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, dirijorii Vlad Conta şi Tiberiu Soare, şi balerinul Johan Kobborg, care avea atribuţii de coordonare a Companiei de balet. Tensiunile s-au accentuat, ducând la un vid de putere la ONB şi la demisia ministrului Culturii, criticat de preşedintele Klaus Iohannis pentru felul în care a gestionat criza de la Operă.

Corina Şuteu a precizat, încă de la preluarea mandatului de ministru, că rezolvarea situaţiei de la Opera Naţională Bucureşti şi ameliorarea legislaţiei culturale se află printre priorităţile sale.

Citeşte şi: În aşteptarea numirii noului director al Operei, Corpul de Balet se destramă, spectacolele nu se mai joacă, iar elevii sunt aduşi cu forţa la reprezentaţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările