ConTempo - "ABBA a muzicii clasice", în recital la Sala Radio

ConTempo -

ConTempo, adică patru muzicieni români talentaţi, care au cucerit lumea

ConTempo, unul dintre cele mai apreciate cvartete din lume, compus în întregime din muzicieni români, va susţine un recital, pe 16 septembrie, de la ora 19, la Sala Radio din Bucureşti,  în avanpremiera Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo.

ConTempo deţine în prezent o poziţie dorită de multe ansambluri de acest gen, fiind cvartetul de Stat al Radioteleviziunii irlandeze, şi susţine concerte şi turnee pe toate continentele.

Ediţia a doua a a Festivalului RadiRo se va desfăşura în perioada 20 - 27 septembrie şi va reuni, în premieră la Bucureşti, cinci orchestre radio europene, dirijori şi solişti importanţi în peisajul muzical internaţional.
În 1995, patru studenţi entuziaşti ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti au format un cvartet de coarde (două viori, o violă, un violoncel) şi au început un drum internaţional de competiţii, specializări alături de artiştii celor mai importante formaţii de cvartet din lume, recitaluri şi înregistrări, fără să ştie la momentul respectiv că visul lor va deveni realitate. După aproape 20 de ani, cvartetul ConTempo este unul dintre cele mai apreciate de pe întregul mapamond.
 
Pe 16 septembrie, publicul va avea ocazia de a-i aprecia şi aplauda într-un recital extraordinar pe cei patru muzicieni: Bogdan Şofei şi Ingrid Nicola la vioară, Andreea Banciu la violă şi Adrian Mantu la violoncel. Repertoriul recitalului de la Sala Radio va cuprinde lucrări semnate de Joseph Haydn, considerat un adevărat "părinte" al cvartetului de coarde, dar şi partituri de Béla Bartók şi creaţii ale unor compozitori contemporani. Evenimentul este prezentat de Radio România alături de Radioteleviziunea irlandeză.
 
Supranumiţi de publicul irlandez şi nu numai "Abba a muzicii clasice", cvartetul ConTempo are un palmares impresionant: 14 premii internaţionale la prestigioase competiţii de profil din Londra, Munchen, Hamburg, Roma, 1.200 de concerte prezentate în 46 de ţări, în săli celebre ca St. Martin-in-the-Fields - Londra, Filarmonica din Berlin, Carnegie Hall - New York, Théâtre du Châtelet - Paris, Auditorium - Bruxelles.
   
Cvartetul ConTempo a avut privilegiul de a cânta în faţa unor personalităţi ca papa Ioan Paul al II-lea, prinţul Charles (foto), Nelson Mandela etc. În ultimii trei ani a interpretat în premieră absolută 40 de compoziţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: