Concertul de muzică clasică românească de la Sala Radio, transmis în 11 ţări europene

Concertul de muzică clasică românească de la
Sala Radio, transmis în 11 ţări europene

Dirijorul Tiberiu Soare

Melomanii din 11 ţări europene vor putea asculta pe posturile de radio publice concertul extraordinar de muzică clasică românească, dirijat de Tiberiu Soare, care va avea loc în seara aceasta, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrări reprezentative, semnate de mari compozitori români, vor fi difuzate în Danemarca, Germania, Spania, Croaţia, Portugalia, Estonia, Letonia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Norvegia. Românii vor putea asculta concertul, transmis în direct, la Radio România Cultural.

Orchestra Naţională Radio, condusă de dirijorul Tiberiu Soare, va interpreta “Simfonia a II-a în la major, op.17”, de George Enescu, dar şi lucrări apreciate semnate de Constantin Silvestri (“Concert pentru flaut şi orchestră”), Sigismund Toduţă (“Passacaglia pentru flaut şi orchestră”) şi Paul Constantinescu (“Toccata pentru flaut şi orchestră”).

Invitatul special al serii este flautistul Ionuţ Bogdan Ştefănescu, care a studiat cu cei mai importanţi profesori din ţară şi străinătate, a acumulat un număr impresionant de concerte peste tot în lume şi este singurul artist din România deţinător al unui flaut din aur de 18 carate, creaţie a companiei japoneze Muramatsu.

Concertul este cuprins în stagiunea Euroradio - schimb internaţional de programe audio de înaltă calitate iniţiat de European Broadcasting Union -, în seria spectacolelor “A la carte”. Evenimentul punctează şi împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Constantin Silvestri - a cărui activitate se leagă de toate instituţiile muzicale importante din România, dar care a dirijat şi Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonică din Chicago şi alte ansambluri celebre din lume. De asemenea, tot în acest an se comemorează 50 de ani de la dispariţia lui Paul Constantinescu, compozitor care a creat numeroase lucrări simfonice, vocal-simfonice, corale, muzică de film.

Tiberiu Soare îşi desfăşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară, realizând turnee în Ungaria, Suedia, Bulgaria, Israel, China, Germania şi Elveţia. În prezent este dirijor şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România şi dirijor la Opera Naţională din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările