Concert în onoarea Veteranilor de Război din cel de-Al Doilea Război Mondial, la Filarmonica „George Enescu”

Concert în onoarea Veteranilor de Război din cel de-Al Doilea Război Mondial, la Filarmonica „George Enescu”

Christian Badea, alături de Filarmonica "George Enescu"

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijorului Christian Badea, având-o solistă pe Ekaterina Mecetina, va dedica concertul de pe 5 mai Veteranilor de Război din cel de-Al Doilea Război Mondial.  Pe 29 aprilie  s-a sărbătorit „Ziua Veteranilor de Război”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concertul, dirijat de Christian Badea, la care vor fi invitaţi din partea Filarmonicii "George Enescu" 50 de Veterani de Război, se va desfaşura joi-seară, de la ora 19.00, la sala mare a Ateneului.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi).

În prezent, mai sunt în viaţă în jur de 15.000 de veterani de război, ca aproximativ 500 de văduve de război şi 86.000 de văduve de veterani de război.

Ziua Veteranilor de  Război a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/ 2007.

În programul concertului de joi seară, dedicat veteranilor din  cel De-al Doilea Război Mondial, se vor afla lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski  şi Serghei Prokofiev.

Ministrul Apărării Naţionale Mihnea Moţoc, alături de alţi miniştri şi secretari de stat, vor fi prezenţi la concert. Directorul Filarmonicii "George Enescu", Andrei Dimitriu, va fi gazda evenimentului.

Joi, 5 Mai 2016, 19:00 - 21:00
Sala mare

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor

Christian Badea

Solistă
Ekaterina Mecetina 

Program

Piotr Ilici Ceaikovski

Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră

Serghei Prokofiev 

Simfonia nr. 5

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările