Concert cadou pentru copii, la Sala Radio de 1 iunie, Ziua Copiilor

Concert cadou pentru copii, la Sala Radio de 1 iunie, Ziua Copiilor

Corul de copii Radio

Miercuri, 1 iunie, de la ora 19.00 Orchestra de Camera Radio şi Corul de Copii Radio va suţine un concert dedicat copiilor la Sala Radio. Alături de orchestră pe scena va cânta şi violonista în vârstă de 18 ani, Maria Marica.

Întregul eveniment se va derula sub bagheta dirijorului Sabin Păutza. Artistul a fost aplaudat în Europa, America şi Australia, pe scene celebre precum Carnegie Hall - New York, Santa Cecilia - Roma, Fr. Chopin - Varşovia sau Philharmonic Hall - Sydney.

Sabin Păutza este şi compozitor, prin două lucrări ce îi aparţin - Suita Canti Prophani pentru cor de copii şi orchestră şi Vrem pace în lume - şi prin două partituri pentru pian, interpretate în aranjamentul său pentru orchestră - Claude Debussy - S. Păutza: Colţul copiilor şi Serghei Prokofiev - S. Păutza: Viziuni fugitive. Dintr-un concert simfonic dedicat copiilor nu putea lipsi Mozart, copilul geniu al muzicii din toate timpurile, care a compus începând de la vârsta de 5 ani. În evenimentul de la Sala Radio veţi asculta Concertul nr. 5 în la major pentru vioară şi orchestră.

Un moment cheie în cariera artistului Sabin Păutza l-a constituit debutul în prestigioasa sală Carnegie Hall din New York (1985), când s-a prezentat în dublă ipostază: aceea de dirijor la pupitrul Orchestrei New York University Symphony şi de compozitor - în program figurând şi lucrarea sa Haiku.

Elevă la Colegiul de Muzică "Sigismund Toduţă" Cluj-Napoca, tânăra violonistă Maria Marica a primit numeroase distincţii la competiţii naţionale, precum: Marele Premiu la Concursul "George Georgescu" - Tulcea (2015), Trofeul Lira de Aur la Concursul "Lira de Aur" - Suceava (2015).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările