Compozitorul Eugen Doga, printre invitaţii Festivalului Limbii Române, organizat în SUA şi Canada

Compozitorul Eugen Doga, printre invitaţii Festivalului Limbii Române, organizat în SUA şi Canada

Eugen Doga este unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori români contemporani

Institutul Cultural Român de la New York organizează în premieră în spaţiul nord-american,  în perioada 15 – 18 august 2015, seria de spectacole muzical-literare intitulată Festivalul Limbii Române în Canada şi SUA, dedicată sărbătoririi  Zilei Limbii Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

La  triplul eveniment – programat la Montreal (15 august), Ottawa (16 august) şi New York, la sediul institutului (18 august) – participă: marele compozitor şi interpret la mai multe instrumente muzicale (violoncel, pian etc.) Eugen Doga  - a cărui creaţie  a intrat cu mare succes în circuitul european şi universal al valorilor muzicale; „Valsul” său a fost declarat parte a Patrimoniului UNESCO - , naistul şi dirijorul Vasile Iovu, scriitoarea şi scenarista Luminiţa Dumbrăveanu şi regizorul artistic Teodor Guţu, toţi patru din Republica Moldova. 
 
Ziua Limbii Române se sărbătoreşte în România pe 31 august, la aceeaşi dată cu "Limba Noastră", o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova încă din 1990. În România, sărbătoarea a fost instituită prin Legea nr. 53/2013, adoptată de Parlament. 
 
În cele două ţări, dar şi în comunităţile româneşti din lume sărbătoarea este onorată prin organizarea unor manifestări culturale şi ştiinţifice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările