DOCUMENT Scrisoare deschisă: cineaştii consideră „abuzivă şi nejustificată“ decizia CNC de amânare a termenului de depunere a dosarelor

DOCUMENT Scrisoare deschisă: cineaştii consideră „abuzivă şi nejustificată“ decizia CNC de amânare a termenului de depunere a dosarelor

Regizorul Corneliu Porumboiu este unul dintre semnatarii scrisorii deschise

O serie importantă de regizori şi producători de film din România, printre care Călin Netzer, Ada Solomon, Adrian Sitaru, Radu Jude, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu şi alţii, au trimis astăzi o scrisoare deschisă adresată Ministrului Culturii şi conducerii Centrului Naţional al Cinematografiei. Cineaştii reclamă decizia de amânare a termenului de predare a dosarelor pentru concurs până la data de 14.02.2014. Data iniţială a fost 13.12.2013.

Regizorii consideră că decizia de a prelungi termenul de predare a dosarelor de la data de 13.12.2013 la 14.02.2014 este „abuzivă, nejustificată şi contrară intereselor cineaştilor“, acest fapt fiind aberant şi naşte „suspiciuni şi temeri referitoare la adevăratele motive pentru care a fost adoptată aceasta decizie“. 
 
Cineaştii mai semnalează că întârzierea anunţării rezultatelor concursului cu două luni va face imposibilă participarea producătorilor români la programele de finanţare europeană, care au termene de depunere în feburarie şi martie şi care, până la acea vreme solicită prezentarea unor dovezi de finanţare naţională. 

Scrisoare Deschisa adresată Ministrului Culturii şi conducerii CNC

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările