Clasic chic de toamnă la ParkLake cu violonistul Răzvan Stoica

Clasic chic de toamnă la ParkLake cu violonistul Răzvan Stoica

Violonistul Răzvan Stoica

O nouă colecţie de toamnă, pentru gusturi muzicale: violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica şi Kamerata Stradivarius susţin un concert extraordinar pe scena din Main Square ParkLake, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19.00, la propunerea Radio România Muzical.

Posesor al unei viori Stradivarius, cu o carieră internaţională de invidiat, violonistul Răzvan Stoica propune o nouă viziune asupra a ceea ce înseamnă azi să fii chic: nu doar prin garderobă, dar şi prin gusturi muzicale fine. La ParkLake, el va interpreta alături de sora sa, excepţionala pianistă Andreea Stoica, şi ansamblul pe care l-a fondat, Kamerata Stradivarius, un program care include celebrele “Anotimpuri la Buenos Aires” de Astor Piazzolla şi lucrări de virtuozitate de Henryk Wieniawski.

Să asculţi la mall, live, o vioară Stradivarius este doar un vis, însă cei care vor fi prezenţi la ParkLake pe 5 octombrie, vor avea această şansă, pentru că Răzvan Stoica va cânta pe vioara sa Stradivarius din 1729.

Şi mai mult decât atât, Răzvan Stoica şi Andreea Stoica vor interacţiona cu publicul şi vor oferi autografe pe noul lor disc, “Instinct”, care astfel se lansează în România. Albumul a apărut la nivel internaţional, în format fizic, pe 1 octombrie 2019 şi cuprinde lucrări de Astor Piazzolla şi Edward Elgar, având drept punct de atracţie Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră de Max Bruch.

Concertul aniversează Ziua internaţională a muzicii, sărbătorită în fiecare an pe 1 octombrie, dar marchează şi proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” derulat de Radio România Muzical în spaţii neconvenţionale din întreaga ţară, un partener important al proiectului fiind din anul 2017 ParkLake Shopping Center (str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, Bucureşti).Accesul publicului la concert este liber.

Special pentru acest concert, pe scenă va fi instalat un pian de concert, un instrument valoros similar celor care se regăsesc în sălile de concert.

Răzvan Stoica (32 ani) a câştigat în 2013 titlul de talent al anului la concursul “New Talent” de la Bratislava, desfăşurat sub auspiciile Uniunii Europe de Radio. A fost propus în concurs de Radio România Muzical şi a devenit astfel primul român care a cucerit acest premiu în istoria de 40 ani a concursului. Răzvan Stoica a început studiul viorii la Bucureşti şi a continuat la Amsterdam, unde locuieşte de peste 15 ani. În 2009, a cucerit pentru prima dată dreptul de a folosi o vioară Stradivarius din 1729, la un concurs la care a avut peste 200 de contracandidaţi, instrument la care cântă şi în prezent. A apărut împreună cu ansamblul său, Kamerata Stradivarius, în peste 40 de ţări. Este apreciat pentru virtuozitatea sa sclipitoare şi pentru emoţia pe care o trezeşte în auditoriu. Răzvan Stoica este în prim-planul unui documentar premiat la peste 20 de competiţii internaţionale, intitulat “Strad Style” şi care spune povestea construcţiei unei viori – Răzvan Stoica interpretează şi coloana sonoră a documentarului, care a fost editată pe un disc apărut în 2017 la Universal Music România.

Din 1996, Răzvan Stoica cântă în formulă de duo alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, o remarcabilă muziciană care a studiat, de asemenea, la Amsterdam, şi care desfăşoară o intensă activitate, atât în zona muzicii de cameră, cât şi în cea concertistică.

ParkLake Shopping Center continuă seria de evenimente organizate alături de Radio România Muzical ce-şi propun să aducă publicului larg experienţe deosebite, în acordurile muzicii clasice: după recitalul susţinut de Alexandru Tomescu,  concertul Orchestrei de Cameră Radio şi concerte ale tinerilor laureaţi la competiţii naţionale şi internaţionale din 2018, în martie 2019 au fost programate deja recitalul pianistei Sînziana Mircea şi evoluţia violonistului Alexandru Tomescu alături de Corul de copii Radio.

Radio România Muzical este singurul post românesc dedicat muzicii clasice şi de jazz, un reper în peisajul cultural românesc, care sub deviza “Muzică clasică pentru toţi” propune emisiuni pentru toate gusturile, transmisiuni directe de la cele mai importante evenimente naţionale şi internaţionale şi desfăşoară programe educative la o scară naţională; poate fi ascultat pe 97.6 şi 104.8 FM şi www.romania-muzical.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: