Cineastul „vizionar“ Denis Villeneuve va regiza o nouă adaptare cinematografică a romanelor din seria „Dune“

Cineastul „vizionar“ Denis Villeneuve va regiza o nouă adaptare cinematografică a romanelor din seria „Dune“

Denis Villeneuve, noul autor al adaptării clasicului SF „Dune“

Cineastul canadian Denis Villeneuve, regizorul unor filme cunoscute, precum ”Arrival”, ”Sicario” şi ”Incendies”, va coordona realizarea unei noi adaptări cinematografice a romanelor SF din seria ”Dune”, scrise de Frank Herbert, informează independent.co.uk, citat de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Legendary Pictures l-a angajat pe vizionarul cineast Denis Villeneuve, care filmează în prezent lungmetrajul ”Blade Runner 2049”, pentru a regiza o nouă versiune pentru marele ecran a romanului scris de Frank Herbert.

În 1984, o adaptare a aceluiaşi roman a fost regizată de David Lynch, însă acel film a fost desfiinţat de criticii de specialitate.

Confirmarea angajării lui Denis Villeneuve în acest proiect a fost confirmată de fiul lui, Brian.

Alţi cineaşti care erau avuţi în vedere pentru a regiza un nou film inspirat din romanele din seria ”Dune” au fost Ridley Scott şi Peter Berg.

Însă producătorii de la Legendary Pictures l-au preferat pe Denis Villeneuve, care are mare succes la Hollywood, după ce lungmetrajul lui de debut, ”Incendies”, lansat în 2010, a fost nominalizat la premiul BAFTA la categoria ”cel mai bun film străin”.

Printre alte filme celebre ale sale se numără ”Prisoners”, ”Enemy”, ”Sicario” şi ”Arrival” - care a primit opt nominalizări la premiile Oscar din 2017.

Noul lungmetraj ar putea fi primul dintr-o franciză de filme inspirate din romanele din seria ”Dune”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările