VIDEO Charlot, omagiat la Festivalul de Film de la Locarno din Elveţia

VIDEO Charlot, omagiat la Festivalul de Film de la Locarno din Elveţia

Charlot, un personaj care a împlinit 100 de ani

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno (6 - 16 august) s-a deschis miercuri seară, cu proiecţia în aer liber a lungmetrajului "Lucy", regizat de cineastul francez Luc Besson, informează AFP, citat de Mediafax. În cadrul evenimentului i se va aduce un omagiu personajului Charlot, creat în urmă cu 100 de ani de Charlie Chaplin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul de Film de la Locarno a adus miercuri un omagiu personajului Charlot, făcut celebru de Charlie Chaplin, creat în urmă cu exact 100 de ani, prin proiecţia filmului mut "Timpuri noi/ Modern Times". Proiecţia a fost acompaniată, în direct, de Orchestra della Svizzera italiana.

Înainte de proiecţia filmului de deschidere, care a avut loc în celebra Piazza Grande din Locarno, un premiu pentru întreaga carieră i-a fost înmânat actorului Jean-Pierre Léaud - unul dintre protagoniştii Noului Val din cinematografia franceză.
Un număr de 274 de filme, provenind din 47 de ţări, vor fi proiectate în festival, care se va încheia pe 16 august.
Cele 17 filme din competiţia internaţională promit "o călătorie în jurul lumii", care va traversa America de Sud, Asia şi Europa, potrivit cuvintelor rostite de Carlo Chatrian, directorul artistic al acestui eveniment cultural-artistic elveţian.

Ada Condeescu, în acelaşi film cu Franco Nero

De asemenea, lungmetrajul "Love Island", cel mai recent film al regizoarei Jasmila Zbanic, cu Ada Condeescu (foto) în distribuţie, va avea premiera mondială la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno şi va fi prezentat în Piazza Grande, cel mai spectaculos spaţiu de proiecţie în aer liber din cadrul evenimentului.
"Love Island" spune povestea unui cuplu care pleacă în vacanţă pe o insulă de pe coasta Croaţiei. Acolo, sunt amândoi atraşi de o frumoasă tânără, interpretată de Ada Condeescu.
În distribuţia filmului se regăsesc Ariane Labed ("Before Midnight/ Înainte de miezul nopţii", "Attenberg"), Ermin Bravo ("In the Land of Blood and Honey", "On the Path/ Pe calea cea bună"), Franco Nero şi Leon Lucev. Scenariul este semnat de Jasmila Zbanic (Ursul de Aur 2006 - "Grbavica") şi de scriitorul bosniac Aleksandar Hemon.

Roman Polanski şi Juliette Binoche, printre invitaţi

Unul dintre punctele forte ale festivalului din 2014 va fi prezenţa la Locarno a cineastului Roman Polanski. Împreună cu soţia sa, Emmanuelle Seigner - care joacă unul dintre rolurile principale în cel mai recent film al său - renumitul cineast franco-polonez va prezenta în festival lungmetrajul "Venus înveşmântată în blănuri/ La Vénus à la fourrure" şi va susţine un curs de cinematografie.
Printre ceilalţi invitaţi aşteptaţi la Locarno se află alte nume importante din cinematografia mondială, precum Agnes Varda, Juliette Binoche şi Melanie Griffith.
Festivalul de Film de la Locarno (foto) este unul dintre cele mai vechi şi mai importante evenimente de acest gen din lume. De-a lungul anilor, festivalul a fost o rampă de lansare pentru regizori precum Stanley Kubrick, Milos Forman, Jim Jarmusch, Mike Leigh şi Gus Van Sant. Locarno este frecventat anual de circa 90.000 de vizitatori şi 4.000 de profesionişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările