Articol publicat pe blogul Despre Opera.

Opera Naţională Bucureşti nu se lasă mai prejos şi, cu ajutorul Primăriei Bucureşti, va face şi ea o gală a discutabilelor premii ale operelor naţionale, la care este invitat tenorul Juan Diego Flórez. Asta pe 7 Decembrie.

Să-i ai la Bucureşti pe Piotr Beczała, Kristīne Opolais, Juan Diego Flórez, Ştefan Pop şi Adela Zaharia şi să nu cânte într-o operă (Madama ButterflyLucia di Lammermoorsau chiar şi Il barbiere di Siviglia, titluri din repertoriul acestor artişti) e un fapt regretabil.

Însă şi mai regretabil este că cele două gale vor fi cu circuit închis, numai pentru invitaţi (la TNB – integral, la ONB – în cea mai mare parte), dar pe mulţi bani publici, căci onorariile acestor cântăreţi sunt mari. Ca pe vremurile nomenclaturii şi ale Consiliului de Stat pentru Cultură. E interesant de aflat ce „personalităţi” vor asista din postura aceasta la cele două gale. Contribuabilii vor putea urmări evenimentele din confortul caselor lor, la radio sau pe Internet. PSD, partidul de guvernământ, practică elitismul şi ar trebui să renunţe să îşi mai asume crezul în principiile sociale.

Dnul Lucian Romaşcanu, actualul ministru al culturii, este cunoscut mai ales pentru cariera sa de manager în presa tabloidă românească (Can Can).

Dna Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, este cunoscută mai ales pentru cariera sa de jurnalist la Antena 1 şi Antena 3.

Continuarea articolului, pe blogul Despre Opera.