Celebrul regizor britanic Sam Mendes va prezida juriul Festivalului de Film de la Veneţia

Celebrul regizor britanic Sam Mendes va prezida juriul Festivalului de Film de la Veneţia

Sam Mendes, celebrul regizor englez

Sam Mendes, regizorul englez cunoscut mai ales pentru filmul "American Beauty", va prezida juriul Festivalului de Film de la Veneţia, ediţia 2016. Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Veneţia va avea loc între 31 august şi 10 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cineastul britanic Sam Mendes va prezida juriul Festivalului de Film de la Veneţia, care va alege câştigătorii din competiţia oficială a ediţiei din 2016, au anunţat, miercuri, organizatorii evenimentului, citaţi de Associated Press.

”Sam Mendes este unul dintre cei mai respectaţi regizori de film din ultimii ani”, au precizat organizatorii, într-un comunicat publicat pe site-ul festivalului.

Sam Mendes, în vârstă de 50 de ani, a vorbit despre festival în 2002


Cea mai fericită amintire a mea legată de Veneţia are legătură cu premiera filmului "Drumul spre pierzanie/ Road to Perdition".

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, cel mai vechi festival cinematografic din lume, va avea loc în perioada 31 august - 10 septembrie. Juriul competiţiei oficiale va atribui cel mai important trofeu al festivalului, Leul de Aur pentru cel mai bun film.

Sam Mendes, născut pe 1 august 1965, este un apreciat regizor britanic de teatru şi film. A devenit cunoscut publicului larg cu filmul ”American Beauty”, pentru care a câştigat premiul Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun regizor. A impresionat şi cu alte pelicule de mare succes, precum ”Drumul spre pierzanie/ Road to Perdition”, ”Nonconformiştii/ Revolutionary Road” şi cele mai recente două filme din seria ”James Bond” - ”007: Coordonata Skyfall/ Skyfall” şi ”Spectre”. Este cunoscut şi pentru reinterpretările cu accente sumbre ale musicalurilor ”Cabaret”, ”Oliver!”, ”Company” şi ”Gypsy”.În 2000, Sam Mendes a primit Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor şi a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a pentru servicii deosebite aduse artei dramatice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările