Lectori din şase ţări la VSLO, cel mai mare festival de arte vizuale din România

Lectori din şase ţări la VSLO, cel mai mare festival de arte vizuale din România

VSLO 2018 aduce în Vama Veche cei mai buni fotografi ai momentului, din mai multe ţări

Cea de-a 9-a ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale VSLO va avea loc anul acesta în Vama Veche, în perioada 19-26 august şi va aduce, în premieră, lectori din Grecia, Cehia, SUA, Elveţia, Norvegia şi România, care vor susţine workshopuri şi seminarii gratuite pentru participanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai important eveniment dedicat artelor vizuale, VSLO,  propune şi anul acesta cursuri şi workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură şi teatru, cu importanţi lectori care au acceptat provocarea organizatorilor de a participa la cel mai neconvenţional eveniment de gen din lume. Şi anul acesta Trofeul VSLO (foto jos), va fi acordat de un juriu de specialitate, alaturi de numeroase premii oferite de sponsorii festivalului.
 
Pasionaţii de fotografie wildlife se vor putea întâlni şi vor putea învăţa tainele acestei arte fotografice de la Petr Bambousek (Cehia), multiplu premiat al concursurilor internaţionale de gen (Wildlife Photographer of the Year, World Photography Award, 2017 Big Picture, Czech Press Photo, Sony World Photography Awards, Golden Deer). 
 
Prezent pentru a doua oară la VSLO, cunoscutul fotograf american Chris Suspect va desluşi de această dată tainele „găsirii extraordinarului în ordinar”, în cadrul unui curs de street photography de înalt nivel. Activitatea sa în fotografia de stradă a fost recunoscută la nivel internaţional şi a fost expusă în Statele Unite, Germania, Georgia, Italia şi UK.
 
Elveţianul Jens Krauer, fotograf oficial pentru Fujifilm X-Photographer, spune că „împărtăşeşte emoţii, nu pixeli” şi are lucrări expuse atât în Europa cât şi în Statele Unite. Organizează ateliere şi seminarii despre fotografia de stradă şi despre vizionarea creativă a fotografiei. La VSLO 2018, Krauer va discuta despre abordarea sa în fotografia de stradă şi va împărtăşi păreri personale cu privire la filozofia şi etica sa fotografică: cum să găseşti şi să fotografiezi subiecte interesante, alb – negru vs color, cum să recunoşti personaje reale şi cum să realizezi imagini mai puternice cu ajutorul fotografiei candide.
 
„Fotografia făcută bucăţi” este titlul unei discuţii la care vor participa Chris Suspect, Jens Krauer, Vali Bărbulescu şi Michail Moscholios. Cei patru vor avea un dialog deschis, timp de două ore, despre ce face fotografia a fi mai mult decât un act mecanic al copierii realităţii fotografiate. Petr Bambousek va susţine, în premieră la VSLO, un curs de fotografie de noapte wildlife unde „modele” vor fi câţiva şerpi şi şopârle, dar şi alte animale exotice.
 
Printre fotografii români care vor avea workshopuri anul acesta la VSLO se numără: Ciprian Strugariu („Moda ieşită din comun”), Vali Bărbulescu („Fotografia – adevăr sau provocare?”), Sebastian Cristea şi Andrei Apostol (“Fotografia pe film”), Cristian Crisbăşan (Pin-Up Art photography) şi Silviu Matei („Fotoreportaj în Vamă”). Un curs de editare foto „De la RAW la GLAM” va fi ţinut de Ioan Bragheşiu.
În perioada următoare organizatorii vor anunţa detaliile cu privire la workshopul de film, dar şi cele legate de proiecţiile de film, vernisaje, târgul de echipamente şi cursurile de teatru si pictură pe care le pregătesc în perioada 19-26 august.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: