Ce citim vara asta: „Lanţul“, thriller psihologic, publicat de Litera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cărţile verii la Editura Litera se numără „Lanţul“ de Adrian McKinty, „Sora mea, Summer“, de Monica Sabolo, „Trandafirii pierduţi“, de Martha Hall Kelly, „Dorinţă“, de Richard Flanagan, „Reţeaua Alice“, de Kate Quinn, „Păcăleală“, de Domenico Starnone, „Mai fierbinte ca focul“, de Jennifer L. Armentrout, „Al nouălea mormânt“, de Stefan Ahnhem, „Swing Time“, de Zadie Smith, „Casa bântuită“, de Shirley Jackson.

Printre recomandările Editurii Litera pentru vară se numără:

1. Lanţul, de Adrian McKinty – un thriller psihologic publicat în peste 37 de ţări apare acum în România la Editura Litera. McKinty, declarat una dintre cele mai remarcabile voci apărute pe scena romanului poliţist din ultimii ani, ne aduce thrillerul verii, o lectură incredibil de puternică şi originală care ne va urmări mult timp de acum înainte.

Imagine indisponibilă

2. Sora mea, Summer, de Monica Sabolo – este un alt thriller psihologic care a cucerit Franţa, un roman senzual despre fantomele trecutului şi puterea irezistibilă a adevărului. Roman sclipitor, nominalizat la Premiul Goncourt şi la Premiul Interallié şi finalist la Premiul Goncourt al liceenilor, apare la finalul lunii iulie în colecţia Clasici Contemporani Litera.

3. Trandafirii pierduţi, de Martha Hall Kelly – de la autoarea bestsellerului Când înfloreşte liliacul, un nou roman istoric fermecător şi plin de viaţă, inspirat din evenimente reale. Martha Hall Kelly revine cu o nouă poveste remarcabilă despre prietenie în cele mai grele vremuri, o carte ce îi va încânta pe fanii genului de ficţiune istorică.

4. Dorinţă, de Richard Flanagan – de la autorul distins cu Premiul Man Booker, citim un nou roman apărut în imprintul Carte Pentru Toţi. Proza lui Flanagan este plină de măiestrie, elegantă, versatilă, combinând evenimente istorice parţial cunoscute pentru a crea o ficţiune complexă şi captivantă. Mathinna, o fetiţă aborigenă din Van Diemen’s Land, este adoptată de exploratorul Sir John Franklin şi de soţia sa, Lady Jane. Franklin este încrezător că va reuşi să o civilizeze pe Mathinna, dar când acesta moare într-o expediţie arctică, Lady Jane îi scrie lui Charles Dickens, cerându-i să-i apere reputaţia lui Franklin pe fondul zvonurilor că echipajul său a trecut la canibalism. Dickens răspunde prin punerea în scenă a unei piese în care joacă rolul principal – Franklin –, dar se îndrăgosteşte de o actriţă de optsprezece ani. Pe măsură ce raţiunea lasă loc dorinţei, graniţa dintre civilizaţie şi barbarie dispare, iar Mathinna, acum o prostituată adolescentă, dispare într-o noapte fatală. De Richard Flanagan, mai citim la Litera – O cale îngustă spre nordul îndepărtat, Să baţi din palme cu o singură mână, Persoana întâi, Moartea unei călăuze pe râu.

5. Reţeaua Alice, de Kate Quinn – un roman istoric captivant, ale cărui personaje, o spioană recrutată în Reţeaua Alice din Franţa în timpul Primului Război Mondial şi o americancă nonconformistă care îşi caută verişoara în 1947, sunt protagonistele unei poveşti fascinante despre curaj şi izbăvire. O nouă carte de ficţiune istorică desăvârşită – palpitantă şi tulburătoare.

6. Păcăleală, de Domenico Starnone – de la autorul bestsellerului Noduri, citim o carte nouă de Domenico Starnone, unul dintre cei mai mari romancieri italieni contemporani. Păcăleală este o dramă elegantă despre ambiţie, legături de familie şi înaintarea în vârstă, un portret superb şi tulburător al relaţiei între generaţii, extrem de bine scris.

Imagine indisponibilă

7. Mai fierbinte ca focul, de Jennifer L. Armentrout, bestseller internaţional cu peste 1 milion de exemplare vândute, este cartea preferată a adolescenţilor vara aceasta. O carte palpitantă, inteligent construită, cu detalii misterioase, perfectă pentru amatorii de paranormal. Layla, în vârstă de 17 ani, şi-ar dori să fie o fată ca oricare alta – să meargă la liceu şi să-şi dea întâlnire cu Zayne cel superb, de care e îndrăgostită de când se ştie. Pe jumătate demon, pe jumătate gargui, Layla poate însă ucide printr-un singur sărut pe oricine are un suflet, inclusiv pe Zayne, iar asta înseamnă să ascundă faţă de cei dragi latura ei demonică. Mai mult, abilităţile unice pe care le are, o picătură din sângele ei şi o carte misterioasă sunt elementele-cheie care ar ajuta demonii să iasă la suprafaţă şi să provoace sfârşitul lumii.

8. Al nouălea mormânt, de Stefan Ahnhem – al doilea volum din celebra serie de thriller noir suedez- Seria Fabian Risk. O carte ce depăşeşte frontierele internaţionale, scoate la iveală o potenţială conspiraţie guvernamentală şi ne prezintă o iubire care transcende moartea, totul în stilul excepţional al lui Ahnhem – mai înfricoşător decât Jo Nesbo, mai întunecat decât Stieg Larsson.

9. Swing Time, de Zadie Smith – considerat de critici drept cel mai bun roman al său, Swing Time este un mustread vara asta şi nu numai. O operă ambiţioasă, exuberantă despre două fete pasionate de dans, a cărei acţiune se mută din nord-vestul Londrei până în Africa de Vest.  Despre o prietenie apropiată, din copilărie, care se termină însă brusc la începutul anilor 1920, o prietenie la care nu se vor întoarce niciodată, dar care nu va fi nicicând uitată.Tracey reuşeşte să fie acceptată într-o trupă de dans, dar se luptă cu greutăţile vieţii adulte, în timp ce prietena ei părăseşte vechiul cartier, călătoreşte în lume ca asistentă a unei cântăreţe celebre, Aimee, fiind martoră la viaţa celor faimoşi. Dar când Aimee începe să aibă ambiţii filantropice, povestea se mută din Londra în Africa de Vest, unde turiştii din diaspora călătoresc în timp pentru a-şi găsi rădăcinile, tinerii îşi riscă viaţa pentru a-şi construi un viitor diferit, femeile dansează la fel ca Tracey – aceleaşi răsuciri, aceleaşi scuturări ale şoldurilor –, iar originile unei inegalităţi profunde nu sunt o chestiune de istorie îndepărtată, ci un dans actual pe muzica timpului. Nominalizat la Premiul Man Booker ¬¬¬şi finalist la National Book Critics Circle Award.

10. Casa bântuită, de Shirley Jackson – O autoare extraordinară scrie o poveste înfricoşătoare despre o casă bântuită, un cadru realist dar combinat cu elemente horror şi oculte ce a devenit, cum spune Stephen King, “unul dintre cele două mari romane cu subiect supranatural din ultimii o sută de ani” şi sursa de inspiraţie pentru serialul difuzat pe Netflix. Ceea ce la început pare să fie un experiment nevinovat, o întâlnire misterioasă cu nişte fenomene inexplicabile, se dovedeşte rapid a fi o călătorie în cele mai cumplite coşmaruri ale celor patru care au sosit la Hill House şi o investigaţie căreia mulţi dintre ei s-ar putea să nu-i supravieţuiască. Însă nimic nu e ceea ce pare, iar dacă nu aţi descoperit misterul până acum vă recomandăm să o faceţi vara aceasta.
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite