"Casa din Brebu" a lui Ştefan Luchian se vinde la licitaţie, cu un preţ de pornire de 40.000 de euro

Casa din Brebu este evaluată la 40.000 de euro

Miercuri, 15 iulie 2015, AraArt organizează o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă, printre care se numără nume cu greutate în istoria picturii româneşti: Gheorghe Petraşcu, Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae N. Tonitza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia care anticipează Licitaţia este deschisă colecţionarilor şi iubitorilor de artă la Casa Capşa în perioada 13-15 iulie,  între orele 11 şi 19.
 
Printre vedetele licitaţiei se va număra lucrarea "Casa din Brebu", o capodoperă ce aminteşte de copilăria celui ce avea să devină marele pictor Ştefan Luchian (1868-1916), marcată de farmecul simplu şi luminos al dealurilor cu vii şi al luncilor de pe malurile Prutului, o lume care inspiră la tihnă, dar şi un preambul pentru istoria unei lupte pentru afirmare artistică dusă de Luchian de-a lungul vieţii. Lucrarea a fost evaluată de experţii AraArt la suma de 40.000 euro.
 
Celalalte lucrări şi detaliile tehnice vor fi disponibile în curând pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: