Care sunt cele trei filme aflate în competiţia de lungmetraje a Festivalului de Film de la Sarajevo VIDEO

Care sunt cele trei filme aflate în competiţia de lungmetraje a Festivalului de Film de la Sarajevo VIDEO

Imagine din filmul Anei Lungu, „Un prinţ şi jumătate”                                              FOTO: movienews.ro

„Dragoste 1: Câine”, de Florin Şerban, „Un prinţ şi jumătate”, de Ana Lungu, şi „Lemonade”, de Ioana Uricaru,sunt cele trei filme selectate în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo, primele două fiind prezentate în premieră mondială.

Acţiunea filmului regizat de Florin Şerban, „Dragoste 1: Câine”, are loc în anii '30, când un pădurar, care trăieşte ca un călugăr, găseşte în pădure o femeie crunt bătută. Filmul reprezintă prima parte din Balcanic Trilogy.„Un prinţ şi jumătate” urmăreşte povestea a trei prieteni ajunşi la vârsta adultă care nu reuşesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluţie împotriva singurătăţii, Iris, Marius şi Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în Bucureşti. Când Iris se îndrăgosteşte de un scriitor maghiar din Transilvania, “familia fericită” este în pericol de a se destrăma. Protagoniştii filmului Un prinţ şi jumătate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim şi coregraful Răzvan Mazilu.

„Lemonade” spune povestea Marei, în vârstă de 30 de ani, care se stabileşte în Statele Unite împreună cu Dragoş, fiul ei de nouă ani, după ce s-a căsătorit cu americanul Daniel. Filmul narează mai multe întâlniri pe care eroina le are pe parcursul a citeva zile şi în urma cărora descoperă că „visul american” rămâne un ideal greu de atins pentru cei care nu-şi permit să plătească preţul.

În total, în competiţie au fost incluse zece lungmetraje, din ţări precum Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Serbia, sau Turcia.  

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo va avea loc între 10 şi 17 august.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările